Web Analytics

Ministrul Dezvoltării a adus veşti bune în Argeş. PSD a luat faţa PNL la acest eveniment

de | 15.04.2021 13:22 | Actualitate, Politica si Administratie

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a făcut o vizită oficială în Argeș, pe 8 aprilie, oprindu-se la mai multe obiective de infrastructură din județ. Mai întâi, ministrul Cseke Attila, împreună cu deputatul PSD Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și cu prefectul Emilia Mateescu.
Cu această ocazie, președintele Ion Mînzînă a ridicat problema cofinanțărilor pentru proiectele pe care Consiliul Județean Argeș le are în implementare, atât pe fonduri europene, cât și prin PNDL II. La această oră, Consiliul Județean Argeș are în execuție: 12 contracte cu finanțare europeană; 8 contracte cu finanțare prin PNDL II; 7 proiecte cu finanțare europeană având ca beneficiar DGASPC Argeș. Președintele Ion Mînzînă a mai ridicat și o problemă mai veche a administrațiilor locale, și anume procedura greoaie a achizițiilor publice, dar și prezența firmelor-fantomă la aceste achiziții.

Lucrările la Sala Polivalentă din Pitești sunt în stadiu de execuție de 58%

A urmat întâlnirea cu parlamentarii județului Argeș, cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, și vizita pe șantierul Sălii Polivalente din Pitești. Lucrările sunt într-un stadiu de execuție de 58%, iar investiția este de 94 milioane de lei, fonduri din bugetul Ministerului Dezvoltării.
Ministrul Cseke Attila s-a întâlnit și cu primarii argeșeni, cărora le-a prezentat un program de construcție de creșe lansat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu finanțare din bugetul de stat. Vor fi trei tipuri de creșe, creșe pentru 4-5 grupe de copii, 6-7 grupe de copii și 10-11 grupe de copii. De asemenea, primarii au mai fost informați că Oficiul Național de Cadastru va deschide o finanțare, din bugetul național, pentru cadastrare sectorială, o finanțare de 160.000 de lei pentru fiecare UAT. Ministrul a anunțat și că s-a semnat contractul de finanțare pentru construirea noului cămin studențesc al Universității din Pitești, cu 113 camere, 222 locuri și o durată de execuție de 18 luni.

Citește și Cum va arăta viitoarea sală polivalentă a Piteştiului

Citește și Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș: „Cu un tupeu care deja nu mai miră pe nimeni, liberalii argeșeni își arogă, din nou, merite care nu le aparțin!”

Citește și Un oraș, două stadioane! Piteștiul pregătește doua arene galactice pentru fotbal și atletism

Ion Mînzînă: „De acum încolo, o să ne găsească pe la ușa dânsului, în audiențe”

A urmat o conferință de presă la Consiliul Județean. „Astăzi, împreună cu domnul ministru, am încercat să identificăm soluțiile pentru a trece peste această perioadă grea. De acum încolo, o să ne găsească pe la ușa dânsului, în audiențe, pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le avem în județ și care nu sunt puține. Acest lucru a fost spus de toți factorii politici care au ridicat probleme strict pentru județul Argeș” – a spus Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

Simona Bucura-Oprescu: „Domnul ministru are posibilitatea să cunoască nemijlocit județul și mai ales dorințele noastre”

Ministrul a spus că vizita sa în județ se datorează tuturor factorilor locali și județeni și tuturor partidelor politice din județul Argeș, dar a menționat că se datorează și invitației deputatului Simona Bucura-Oprescu, care este președintele Comisiei de administrație publică din Camera Deputaților și cu care colaborează foarte bine .
„Astăzi, pentru județul Argeș este un moment important. Domnul ministru are posibilitatea să cunoască nemijlocit județul și mai ales dorințele noastre de dezvoltare. Fiecare dintre noi, astăzi, indiferent de partidul politic pe care îl reprezentăm, a încercat să dea un singur mesaj: că suntem luptători pentru Argeș și că împreună ne dorim să ducem Argeșul pe primul loc” – a spus, în timpul conferinței de la CJ, deputatul Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.
Vizita în teren a ministrului Cseke Attila a continuat cu Spitalul Orășenesc Mioveni, podul peste râul Argeșel, cartierul Racovița, orașul Mioveni, între DN73 D și DC 85, rețeaua de canalizare menajeră, stația de epurare din comuna Schitu Golești și Piața Centrală din municipiul Câmpulung Muscel. Acestea sunt proiecte pe care autoritățile locale din județ le au în implementare cu fonduri guvernamentale.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii