Web Analytics

Ministrul Deneș s-a întâlnit la Pitești cu silvicultori și proprietari de păduri din nouă județe

de | 3.03.2018 13:34 | Actualitate

vizita ministru denes2Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat sâmbătă, 3 martie a.c., la Pitești, la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai sectorului silvic și proprietarilor de păduri din județele Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călărași, Ialomița.

“Noi în aceste îtâlniri am venit să ascultăm glasul pădurii prin vocea dvs., pentru că știu foarte bine că pădurea face parte din familia dvs. și că iubiți pădurea, că dacă n-ați iubi-o nu v-ați fi ales o astfel de meserie sau n-ați fi ales să moșteniți de la părinți și bunici proprietăți de fond forestier. Ați fi făcut probabil altceva cu ele. Din motivul ăsta, eu vreau ca aceste probleme pe care le are fondul forestier să le aflu de la dvs. Pentru că Ministerul Apelor și Pădurilor trebuie să facă politici publice și să ia decizii nu pentru canadieni, nu pentru brazilieni, nu pentru africani, ci pentru români. Nu discutăm de pădurile francezilor sau scandinavilor, ci discutăm despre pădurile României”, a spus ministrul Ioan Deneș în deschiderea evenimentului.
vizita ministru denesLa întâlnire au luat parte prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, subprefectul Gabriel Stoian, vicepreședintele CJ Ion Mânzână, parlamentarii de Argeș, primari, reprezentanți din sectorul forestier, proprietari și administratori de păduri, reprezentanți ai sectorului de exploatare a lemnului, ai industriei de prelucrare primară și ai industriei mobilei din Regiunea de Dezvoltare Sud Est.
Ioan Deneș a precizat că întâlnirea de la Pitești este cea de-a patra întâlnire regională organizată de Ministerul Apelor și Pădurilor și ultima de acest tip.
Ministrul Deneș a explicat și scopul acestor întâlniri regionale: “Acest ciclu de întâlniri regionale se finalizează astăzi în Argeș. Sunt desemnați câte doi reprezentanți din cele cinci domenii de activitate, deci zece din aceste regiuni, iar aceștia formează un grup de lucru și se vor întâlni în cursul săptămânii viitoare cu un consilier al ministrului și cu un director general din Direcția Națională de Păduri, pentru a analiza problemele care vor fi ridicate astăzi și soluțiile propuse, pentru că soluțiile tot de la dvs trebuie să vină. În următoarea etapă, vom avea o întâlnire cu reprezentanții gărzilor forestiere și vom evalua împreună problemele care sunt din punctul dumnealor de vedere și soluțiile pe care le propun, ca și structuri de implementare a legislației și verificare și control. Apoi vom avea într-o următoare etapă o întâlnire cu reprezentanții societății civile, ONG-urile, în care, la fel, vom evalua împreună problemele care sunt în sectorul forestier din punctul dumnealor de vedere, cu soluțiile propuse. La final, cu aceste probleme și soluții propuse pe aceste etape de lucru, vom avea o întâlnire cu reprezentanții dvs la nivel național și mediul academic și vom finaliza un document, o platformă de probleme cu soluții din sectorul forestier cu prioritizarea lor. Pentru că din aceste dezbateri pe care le-am avut și pe care o să le avem au rezultat că sunt o serie de probleme de ordin general, altele sunt de ordin regional și, o parte dintre ele, punctuale. După ce vom finaliza acest document, îl vom prezenta premierului – doamna Viorica Dăncilă și decidenților – Parlamentului și celor care împreună o să ne asumăm aceste modificări, abordări, probleme cu soluții propuse și concretizate prin hotărâri de guvern, acte normative sau ordin de ministru. Toată această activitate se va finaliza undeva, prin aprilie, iar în luna mai, cel târziu, va trebui să luăm decizii în sensul celor spuse anterior”, a mai declarat ministrul Ioan Deneș.
După alocuțiunile de deschidere, evenimentul a continuat cu ușile închise, fără participarea presei, la solicitarea ministrului, pe motiv că este o întâlnire de lucru și are foarte multe aspecte tehnice.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii