Web Analytics

Ministrul Agriculturii: „O să avem pâine anul acesta, pentru că avem producţia sub cheie”

de | 29.07.2022 18:06 | Actualitate, Economie, Home

Recoltatul grâului s-a încheiat în România. Întreaga producţie este înmagazinată, iar ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, dă asigurări că vom avea cantitatea necesară pentru consum, dar şi disponibilităţi pentru export, după cum a declarat pentru AGERPRES .
„Cu siguranţă o să avem pâine anul acesta, pentru că avem producţia sub cheie. Am încheiat recoltatul grâului în România, urmare a acţiunii concrete şi a efortului pe care l-au făcut fermierii în ţară. Acum întreaga producţie este înmagazinată, iar cantitatea pe care o avem asigură pe de o parte necesarul de consum al ţării, iar pe de altă parte avem şi disponibilităţi pentru export. Într-un cuvânt avem pâine şi nu sunt motive de îngrijorare din acest punct de vedere”, a susţinut ministrul Agriculturii.

Citește și: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: România nu a ratat prima cerere de plată pentru 2,56 mld de euro din PNRR


Cu toate acestea, nu a dorit să anunţe care este producţia de grâu obţinută în acest an. „Producţia este mai mică decât anul trecut, dar nu aş da cifre, pentru că nu doresc ca prin comunicările mele să influenţez într-un fel sau altul piaţa, ştiind că preţul acum fluctuează. Sunt aceste situaţii speciale în Ucraina şi bazinul Mării Negre este acum sub o presiune a posibilităţii de comercializare. Din acest punct de vedere mă abţin să precizez care este producţia, dar categoric voi anunţa (…) prin informarea publică în aşa fel încât ţara să ştie pe ce se bizuie”, a transmis Petre Daea.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *