Web Analytics
scris miercuri, 17.01.2024

Ministrul Agriculturii, despre cei care continuă protestele: „Nu sunt fermieri, sunt instigatori”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu (PSD), a răbufnit, marți, și i-a numit „instigatori și protestatari” pe fermierii care protestează încă la Afumați: „Transmiteți-le direct de la Ministerul Agriculturii celor care sunt la Afumați că ministrul nu îi mai consideră fermieri, ci îi consideră instigatori protestatari”.

Ministrul Agriculturii, despre cei care continuă protestele: „Nu sunt fermieri, sunt instigatori”

Citește și: Zeci de șoferi care se îndreptau către proteste, lăsați fără permis de poliție


„Repet şi fermierilor încă o dată, dar şi protestatarilor, pentru că eu nu-i mai numesc fermieri pe cei care stau în zona Afumaţi, aceştia sunt protestatari, nu sunt fermieri. Vreau să fac un apel către toţi fermierii din ţară să meargă acasă, pentru că Ministerul Agriculturii a pus la dispoziţie resursele necesare pentru ca în anul 2024 agricultura din România să fie una performantă”, a spus Florin Barbu, care a adugat că „domnii de la Afumaţi nu sunt fermieri, ci sunt instigatori şi protestatari”, potrivit news.ro.
El a făcut aceste declarații într-o conferință de presă, întrebat dacă, după ce a ajuns la o înțelegere cu asociațiile de fermieri, mai este dispus să ofere ceva în plus celor care încă mai au revendicări. Aceasta, în condițiile în care unii fermieri – aflați în cea de a șaptea zi de proteste – au venit marţi cu noi cerinţe – creşterea subvenţiei de la 100 de euro pe hectar la 250 euro pe hectar pentru culturile afectate de secetă şi eliminarea totală a accizei la motorină.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...