Web Analytics
scris joi, 18.07.2024

Ministra Alina Gorghiu: „Lupt deja de peste 20 de ani pentru ca în România să existe egalitate între femei şi bărbaţi”

În perioada 8-12 iulie, ministra Justiției, Alina Gorghiu, a fost în Statele Unite ale Americii, cu ocazia summitului NATO. Ministra, președintă a PNL Argeș, a fost invitată să susțină o alocuțiune în cadrul mesei rotunde „Femeile, pacea și securitatea”, eveniment organizat la Departamentul de Stat pe 9 iulie.

Ministra Alina Gorghiu: „Lupt deja de peste 20 de ani pentru ca în România să existe egalitate între femei şi bărbaţi”

„Din Washington am transmis un mesaj clar: creșterea numărului de femei în domenii de securitate este o alegere pentru un viitor cu mai puține războaie.
Am cerut ca justiția să ocupe un rol central în eforturile internaționale de a implementa agenda «Femeile, Pacea și Securitatea». Ce încurajează oamenii să depășească trauma războiului este speranța că se va face dreptate. În Ministerul Justiției, peste 70% din angajați sunt femei. Femeile definesc justiția din România și este un lucru bun.

Însă efortul de a avea mai multe femei în domenii legate de securitate este național. Suntem stat NATO care alocă 2,5% PIB pentru apărare. O parte merge în implementarea agendei FPS. În curând, vom adopta a doua Strategie Națională pentru implementarea agendei FPS (2024-2028).
Mulțumesc Departamentului de Stat SUA pentru invitația de a avea o intervenție la masa-rotundă pe tema «Femeile, Pacea și Securitatea». Este o temă a mea de suflet. Și lupt deja de peste 20 de ani pentru ca în România să existe egalitate între femei și bărbați, din toate punctele de vedere!”,
a transmis ministra Alina Gorghiu.
M.S.

Citește și Peste 400 de fugari aduşi în acest an. Alina Gorghiu: „Toate sentinţele pronunţate de instanţele din România trebuie să fie executate tot în ţară”

Citește și Alina Gorghiu, la Departamentul de Stat al SUA: În România, peste 70% dintre angajații Ministerului Justiției sunt femei

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită