Web Analytics

Ministerul Transporturilor nu reacţionează, muscelenii insistă pe ideea protestelor de stradă pentru reabilitarea DN 73

de | 7.09.2017 12:06 | Politica si Administratie

18 02După cum v-am informat, la mijlocul lunii iulie Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, constituită din aproape o sută de reprezentanţi ai societăţii civile din majoritatea domeniilor de activitate, a transmis ministrului Transporturilor, Alexandru Cuc, o adresă prin care informează asupra degradării drumurilor naţionale care se intersectează în Câmpulung, cerând intervenţie rapidă pentru reabilitarea acestora. Ministerul a răspuns, ca de obicei, în mod superficial, astfel că cei de la Asociaţie au revenit cu solicitarea. Dacă reacţia va fi din nou nesatisfăcătoare, vor începe mişcările de stradă.

Asociaţia musceleană i-a evidenţiat ministrului Transporturilor faptul că încă se lucrează la DN 73 Câmpulung-Piteşti, pe porţiunea înspre Braşov activitatea se desfăşoară lent, DN 73C Câmpulung-Curtea de Argeş se află într-o stare deplorabilă, Drumul Naţional 72A, Câmpulung-Târgovişte, este şi acela degradat, iar DN 73D, Câmpulung-Mioveni este, de asemenea, periculos pentru cei aflaţi în trafic. Cerând remedierea situaţiei – măcar începutul unor lucrări în acest scop – Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” îşi manifesta intenţia de a organiza o acţiune de protest pe drumurile menţionate, dacă Ministerul îşi dovedeşte neimplicarea.
18 01A apărut apoi un prim răspuns de la Transporturi, prin intermediul directorului de la Direcţia Investiţii, Reglementări Tehnice şi Autorizaţii de Construire, Mariana Ioniţă. Un răspuns superficial şi incomplet, cu referire doar la DN 73, căruia i s-a adăugat un punct de vedere al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – tot o amestecătură de informaţii despre drumul Piteşti-Câmpulung. În asemenea condiţii, Asociaţia a revenit cu o nouă adresă către Minister, reiterând solicitările legate de toate arterele naţionale cu probleme. În măsura în care reacţia autorităţilor va fi tot una lipsită de acţiuni concrete, cei de la Asociaţie vor anunţa data declanşării primei mişcări în stradă, primul protest urmând să aibă loc pe DN 73 C Câmpulung-Curtea de Argeş.

S-a început plombarea, s-a încheiat plombarea

La început de august, cei de la Drumuri Naţionale au început lucrări de intervenţie la DN 73C Câmpulung-Curtea de Argeş, pentru reabilitarea parţială a unei zone afectată de alunecări de teren, urmând să se toarne şi covor astfaltic, tot parţial. Lungimea totală pe care se va acţiona este de 13 km, zona vizată fiind în apropiere de comuna Godeni. Numai că, la doar două săptămâni după aceea, drumarii au dispărut, după ce au lucrat puţin la o porţiune de drum între Godeni şi Berevoeşti. Iar situaţia este şi mai gravă decât la începutul lucrărilor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii