MINISTERUL FINANȚELOR. Românii pot cumpăra de astăzi titluri de stat TEZAUR

de | 4.07.2022 07:52 | Actualitate, Economie, Home

Românii pot investi din 4 iulie în titlurile de stat Tezaur, cu maturitãţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 8,25% şi 8,6%, cele mai mari de la lansarea programului. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

  • Între 4 – 26 iulie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur.
  • Între 4 – 27 iulie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului;
  • Între 4 – 26 iulie 2022 în mediul urban şi 4 – 25 iulie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale Poştei Române.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Citește și: A murit medicul ginecolog Natașa Nenițoiu

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute sunt neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice, transmite spotmedia.ro.

Bugetul pe anul 2022 a fost construit pe o ţintă de deficit bugetar estimată la 5,8% din PIB. Mai exact, deficitul bugetului este prevăzut la 79,983 miliarde de lei. Însă doar măsurile sociale ale Guvernului ne vor costa peste 37 de miliarde de lei în acest an. Astfel, economiștii spun că deficitul bugetar ar putea crește anul acesta la 7% din Produsul Intern Brut (PIB).

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.