Web Analytics
scris vineri, 09.12.2022

Ministerul Educaţiei pierde o finanţare de 40 de milioane euro de la UE

Ministerul de Finanţe a anunţat că Proiectul cu finanțare europeană Sistemul Informatic de Management al Școlarității – SIMS, cu funcții de catalog electronic și platformă de management performantă, nu va mai fi derulat de Ministerul Educației.

Ministerul Educaţiei pierde o finanţare de 40 de milioane euro de la UE

Citește și: România decide diminuarea nivelului relațiilor cu Austria

Instituția a avut la dispoziție peste 225 de milioane de lei, echivalentul a peste 40 de milioane de euro, încă din 2019, dar timp de trei ani nu a reușit nici măcar să scoată la licitație proiectul. Investiția în Educație, mai exact în digitalizarea Educației, pierde astfel 40 de milioane de euro. Pe lista proiectelor cu finanțare europeată aflate în derulare, publicată de Ministerul Educației în martie 2021, acest proiect apărea cu următoarea descriere: „SIMS va oferi o imagine în timp real a problemelor din sistem, cum ar fi absenteismul și abandonul școlar”.

Citește și: Florin nu vrea de la Moş Crăciun jucării, ci doar zile, să mai poată trăi

În comunicatul Ministerului Educației, de la data semnării, era precizat faptul că această platformă ar fi trebuit să gestioneze în anul 2023 “înscrierea online la liceu, implementarea Catalogului electronic la nivel național, precum și evaluarea online a lucrărilor scrise la examenele naționale“.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *