Web Analytics

Ministerul Educației ia in calcul să acorde burse de merit tuturor elevilor care au avut media anuală peste 9,50, pe lângă cei 30% dintre elevii fiecărei clase 

de | 6.09.2023 17:23 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru a explicat pentru Edupedu.ro, că Ministerul ia in calcul să acorde burse de merit tuturor elevilor care au avut anul trecut media anuală peste 9,50 pe lângă cei 30% dintre elevii unei clase.

Citește și Pitești. O nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor mari și a celor electrice

Explicația vine în contextul în care marți, secretarul de stat a cerut școlilor din țară să transmită Ministerului Educației numărul de elevi cu media mai mare sau egală cu 9.50, criteriu după care se acordau bursele de merit, pe legea anterioară. Noua lege a Educației care a intrat deja în vigoare de câteva zile prevede însă noi criterii pentru acordarea burselor de merit: vor fi acordate indiferent de medie, pentru primii 30% dintre elevii fiecărei clase, fără să mai existe vreun prag maxim sau minim de medie.

Potrivit secretarului de stat, metodologia privind criteriile de acordare a burselor în anul școlar 2023-2024 vor fi în lucru până vineri, 8 septembrie, cu 2 zile înainte să înceapă școala.

Secretarul de stat Florian Lixandru a spus într-o declarație pentru Edupedu.ro că a cerut școlilor o situație a elevilor care au obținut peste 9,50 media anul trecut, pentru că sunt situații “în care aplicând acest procent de 30% riscăm să nu acordăm burse acelor elevi care au o medie generală peste 9,50 și care anul școlar trecut s-au pregătit, știind că pragul de obținere a bursei de merit este 9,50. S-au pregătit să obțină o medie peste acest prag de 9,50 și nu este normal să schimbi regulile în timpul jocului”, a spus secretarul de stat în Ministerul Educației.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *