Web Analytics
scris marți, 14.11.2023

Ministerul Educaţiei a virat banii pentru plata burselor școlare

Ministerul Educaţiei anunţă, marţi seară, că a virat tuturor inspectoratelor şcolare din ţară sumele necesare pentru plata burselor şcolare pentru lunile septembrie şi octombrie. Metodologia de acordare a acestora prevede data de 15 noiembrie pentru virarea sumelor către beneficiari.

Ministerul Educaţiei a virat banii pentru plata burselor școlare

Citește și: Video. Nouă percheziții în Argeș și Dâmbovița. Evaziune fiscală la o firmă din Rătești


„Ministerul Educaţiei a virat către fiecare inspectorat şcolar judeţean/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti sumele aferente plăţii burselor şcolare, ceea ce permite respectarea, la nivel local, a termenului stabilit pentru plata către beneficiari, respectiv 15 noiembrie”, anunţă, marţi seară, Ministerul Educaţiei.

Citește și: Băut și având permisul suspendat, a încercat să mituiască un polițist. A semnat acord de recunoaștere a vinovăției


Potrivit datelor transmise de către Ministerul Educaţiei la 1 noiembrie, peste 461.700 de elevi beneficiază în luna octombrie 2023 de bursă de merit. ”În funcţie de criteriile de acordare (media anuală/media de admitere), datele centralizate au evidenţiat faptul că 82,78% din totalul burselor de merit sunt acordate elevilor care se încadrează în tranşa de medii 8.00 – 10.00. De menţionat, de asemenea, faptul că 52,55% din totalul burselor de merit sunt acordate pentru rezultate obţinute pe tranşa de medii 9.50 – 10.00. 8,74% din totalul burselor de merit revin elevilor care se încadrează în tranşa de medii 5.00 – 7.99 şi 1,84% din totalul burselor de merit este generat de mediile sub 5.00. Raportat la numărul total de burse şcolare (peste 1.289.000), bursele acordate pentru medii situate pe această tranşă reprezintă 0,66%”, transmitea atunci Ministerul Educaţiei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *