Web Analytics
scris joi, 14.11.2024

Ministerul Culturii trimite Corpul de Control la Castelul Peleș, după scandalul biletelor revândute

Corpul de control al Ministerului Culturii a făcut, luni și marți (11 și 12 noiembrie), verificări la Muzeul Național Peleș din Sinaia după ce Libertatea a dezvăluit cum funcționează rețeaua angajaților care fură statul român și Casa Regală prin metoda biletelor revândute. Reprezentanții ministerului au cerut, printre altele, acte contabile și au audiat șefi de compartimente, dar și angajate de la primire turiști.
În zilele de 11 și 12 noiembrie, la Muzeul Națioanl Peleș din Sinaia au venit trei reprezentanți ai Ministerului Culturii pentru a verifica dacă suspiciunile cu privire la ilegalitățile din revânzarea biletelor se confirmă.

Ministerul Culturii trimite Corpul de Control la Castelul Peleș, după scandalul biletelor revândute

Citește și: Astăzi este Lăsata Secului înainte de Postul Crăciunului 2024. Tradiții și obiceiuri


Au fost cerute acte contabile începând din anul 2019 până în prezent și documente interne, au fost verificate POS-urile, dar și camerele de supraveghere. În plus, au fost audiate angajate de la casierie și de la primire turiști, dar și șefi de compartimente. Cel mai probabil reprezentanții Ministerului Culturii vor reveni la Sinaia, având în vedere că o parte dintre angajați, inclusiv directorul general al muzeului, Narcis Ion, se află în concediu în aceste zile.
Suspiciuni cu privire la afacerile prin revânzarea biletelor datează cel puțin din anul 2018, când un muncitor angajat pe funcția de peisagist a fost reclamat de turiștii cărora le-a vândut bilete de studenți, cu reducere, deși ei au plătit prețul întreg.  Înșelăciunea a fost descoperită atuci când vizitatorilor, oameni în vârstă, li s-a cerut carnetul de student la intrarea în muzeu. A fost deschis un dosar penal, iar în timpul anchetei, muncitorul incriminat a explicat că revânzarea biletelor este o practică des întâlnită la Peleș, angajații asigurându-și în acest mod câștiguri suplimentare pentru a acoperi cheltuieli pe care muzeul nu le decontează.  Dosarul penal a fost clasat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, procurorul de caz considerând că prejudiciul era prea mic pentru a continua urmărirea penală. Nu este o abatere, procedura fiind des întâlnită în parchetele din România atunci când procurorul apreciază că ancheta implică un cost prea mare în comparație cu paguba. 

Citește și: Cel mai înstărit om din Europa îl dă în judecată pe cel mai bogat om din lume

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Norocul lui Gheorghe Zamfir la Piteşti

Sâmbătă, 9 noiembrie, am avut șansa să particip, alături de alți colegi jurnaliști, la un eveniment de excepție: naistul nostru de geniu, Gheorghe...

Din ediția tipărită