Web Analytics

Militari musceleni în misiune în Grecia

de | 17.06.2022 10:30 | Actualitate

Situația tensionată de la granița nord-estică a țării noastre a provocat intensificarea exercițiilor și manevrelor militare efectuate de Armata Română în cooperare cu forțe din alte țări membre NATO. Iar printre protagoniști se află și militarii musceleni.

Dacă în urmă cu două luni militari francezi care fac parte din Forța de Răspuns a NATO s-au aflat în zona Muscel, pe Prislop, în Leaota, desfășurând activități de tragere în comun cu Vânătorii de Munte de la Câmpulung, luna aceasta a fost rândul celor din Muscel să ajungă în altă țară. 29 de militari din Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, sprijiniţi de doi ofițeri din cadrul celorlalte batalioane de manevră ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, au participat, în perioada 30 mai – 3 iunie, în poligonul Askos-Profitis de lângă Salonic – Grecia, la exercițiul multinațional „Golden Fleece 22”.

Iar militarii câmpulungeni s-au antrenat alături de parteneri din Grecia, Bulgaria și Albania pentru atingerea obiectivelor comune de instruire. Misiunea plutonului de vânători de munte, în etapa finală a exercițiului, a fost aceea de a respinge atacurile adversarului și de a captura o serie de obiective din poligon, cu sprijinul aviației și alături de un pluton de infanterie mecanizată din Bulgaria.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Vânătorii de munte din Câmpulung, prezenţi la un exerciţiu militar în Bulgaria

Citește și Vânătorii de Munte ”Posada” din Curtea de Argeș au făcut instructaj cu elicopterul

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *