Web Analytics
scris sâmbătă, 06.01.2024

Milioane de vizitatori în „orașul de gheață” din Harbin, China

„Oraşul de gheaţă” din Harbin, capitala înzăpezită a provinciei Heilongjiang din nord-estul Chinei, a atras un număr record de vizitatori de Anul Nou, mulţi dintre aceştia fiind atraşi de uriaşele sculpturi de gheaţă prezentate în cadrul Festivalului Gheţii şi Zăpezii, un eveniment organizat anual.

Milioane de vizitatori în „orașul de gheață” din Harbin, China

Citește și: Dramă în Argeș. Un bărbat de 73 de ani, găsit mort în Lacul Învârtita

Structurile falnice de gheaţă, iluminate cu o serie uimitoare de beculeţe în timpul nopţii, sunt construite din blocuri de gheaţă transportate din râul îngheţat Songhua, aflat în apropiere.

Cea mai recentă ediţie a festivalului a atras 3,05 milioane de vizitatori la Harbin în timpul sărbătorii de trei zile de Anul Nou care s-a încheiat luni, generând venituri din turism de 5,91 miliarde de yuani (826 milioane de dolari), a relatat agenţia de presă Xinhua, citată de Agerpres. Aceste cifre au depăşit numărul de vizite din 2019, în perioada pre-pandemică.

Creşterea înregistrată în domeniile cazării şi alimentaţiei publice din oraş în timpul perioadei de vacanţă a fost cel puţin dublă comparativ cu anul 2019, a relatat ziarul local Harbin Daily. Departamentul de turism al oraşului a atribuit această creştere popularităţii din ce în ce mai mari de care se bucură Harbin pe reţelele sociale, a precizat Xinhua.

Pentru a atrage turişti, autorităţile din Harbin au organizat diverse activităţi, inclusiv spectacole live şi concerte, parcuri tematice şi focuri de artificii, potrivit Xinhua.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *