Web Analytics

Mii de oameni au strigat la protestul de la Mioveni: „Roboţii nu votează”

de | 8.11.2017 19:52 | Economie

3 01Între 6.000 și 8.000 de oameni. La atât a fost evaluată pariciparea la mitingul organizat, marți, de Sindicatul Automobile în semn de protest față de neîncheierea Contractelor Colective de Muncă la nivel de ramură, faţă de întârzierile la demararea lucrărilor la Autostrada Piteşti-Sibiu, dar, mai ales, față de anunțata măsură a trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Indignare și revoltă. Așa poate fi sintetizată mișcarea sindicală de marți, de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia din Mioveni.

„A venit o fătucă de la Craiova să ne spună ea că nu știm matematică”

3 02De la balconul clădirii, liderii SAD au vorbit în numele celor câteva mii de angajați, nu doar de la Dacia, ci din aproape toată industria auto argeșeană: „A venit o fătucă de la Craiova să ne spună ea nouă că nu știm matematică. Ea, cu facultatea făcută la fără frecvență!”.
Totul, printre huiduieli și sloganuri anti-guvern scrise pe pancartele care au împânzit piața:  „Pentru viitorul nostru, jos hoții”, „Jos Guvernul trădător!”, „Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta” etc.

Ion Iordache: „Scopul acestui miting este să trezească acest partid care acum e responsabil de conducerea României”

3 03Mitingul de marți a fost mai mult decât un semnal de alarmă al unor oameni care se tem pentru siguranța lor salarială. „Trecerea taxelor sociale de la angajator, la angajat duce la deresponsabilizarea statului. Nu putem fi de acord pentru că împingeți țara în haos, în dezastru! Sistemul de învăţământ și sistemul de sănătate sunt în suferință, cu servicii de slabă calitate din cauza guvernelor din ultimii 27 de ani. Nu suntem de acord cu scăderea salariului net al salariaților. Propunerea Guvernului de a obliga angajatul să plătească taxe de 45% din salariu față de 32,5% nu e corectă”, a declarat  Marin Anghel, vicelider Sindicatul Automobile Dacia.
„Roboții nu votează” au mai amenințat protestatarii la mitingul organizat de Sindicatul Automobile Dacia, la Mioveni, cu referire  directă la afirmațiile recent făcute de primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu că procesul de robotizare este în ascensiune la Dacia.

Ion Georgescu a urmărit mitingul din fața Primăriei Mioveni

Edilul șef de la Mioveni a ieșit în fața Primăriei pentru a le arăta sindicaliștilor că susține Uzina Dacia, pe care săptămâna trecută a numit-o „unul dintre cele mai importante repere ale României și ale Europei,  motivul pentru care Mioveniul există în prezent pe harta lumii”.
Liderii Sindicatului Automobile Dacia au anunţat că la uzina de la Mioveni producţia este afectată în urma protestelor de marți, dar că pe parcursul lunii, decalajul va fi recuperat.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii