Web Analytics

Mihnea Untaru s-a oferit să îl ajute pe un colaborator al poliţiei să prepare şi să porţioneze drogurile

de | 9.11.2017 14:18 | Dezvăluiri

7 mihnea untaru# Dezvăluiri din dosarul elevului care comanda cannabis şi LSD din Anglia şi Olanda

Cazul  lui Mihnea Untaru,  care a fost condamnat recent, în primă instanță, de către Tribunalul Argeș  la șapte ani și jumătate de închisoare pentru trafic internațional de droguri de mare risc în formă continuată, a stârnit un viu interes în rândurile piteștenilor. Cu atât mai mult cu cât se știe că în rândul elevilor de liceu, consumul de droguri a devenit un fapt pe cât de obișnuit pe atât de recunoscut dar și de temut pentru părinți. Polițiștii BCCO s-au sesizat astfel după ce, la sfârșitul anului trecut, profesorul Iulian Untaru, tatăl lui Mihnea, a găsit trei pliculețe cu droguri comandate de fiul său, pe atunci elev la Colegiul Brătianu, chiar în cutia poștală de la domiciliul comun, un apartament situat în cartierul piteștean Negru Vodă. Părintele, bănuind cam ce se află în ciudatele plicuri a mers imediat cu ele la sediul BCCO și s-a declanșat ancheta.

Tribunalul Argeș l-a condamnat pe Mihnea, major în momentul în care a fost adus în boxa acuzaților, la șapte ani și jumătate pentru trafic internațional de droguri de mare risc în formă continuată, sentința nefiind însă definitivă. Am descoperit câteva detalii interesante din timpul anchetei și vă prezentăm în continuare care a fost mecanismul prin care s-a ajuns la deconspirarea elevului care, la vârsta majoratului s-a ales cu titulatura de traficant internațional de droguri de mare risc, infracțiune pentru care s-a dispus punerea acestuia sub urmărire penală în decembrie 2016. Conform analizelor Laboratorului Central al IGPR, în plicurile găsite în cutia poștală  se aflau N-ethylhexadrone și LSD,  cantinatea  de LSD fiind comandată de Mihnea Untaru, din Marea Britanie.
A fost momentul în care cei de la DIICOT au decis să îl monitorizeze pe Mihnea Untaru, fiind autorizată în acest sens utilizarea unui investigator sub acoperire și a unui colaborator care să plaseze comenzi.

Un investigator sub acoperire a plasat comenzi

În urma investigațiilor a reieșit că Mihnea comanda în mod repetat de pe rețeaua de Internet Thor Darknet droguri de mare risc, în special LSD, Ecstasy și Cocaină. El își oferea serviciile și tinerilor din Pitești  punându-i să îi alimenteze contul de bitcoin la un aparat Zebra Pay. După aceea, Mihnea Untaru plasa comenzile pe numele său, în țară, prin Poșta Română. După circa o săptămână le dădea pachetul celor care plăteau, pentru a vinde drogurile, având legături în mediile consumatorilor de droguri din București. Investigatorului sub acoperire i-a cerut să plaseze comenzi, iar împreună cu colaboratorul sub acoperire utiliza o cheie de bitcoin care îi fusese comunicată de Mihnea Untaru pe Facebook. BCCO a pus la bătaie suma de 300 de lei-bani proveniți din fondurile BCCO,  tranzacția realizându-se la bancomatul Zebrapay din incinta Kaufland Exercițiu. Au avut loc mai multe discuții (interceptate) cu colaboratorul CA, privind plasarea unor comenzi de MDMA (ecstasy și mefedronă din Olanda, respectiv din Anglia). La un moment dat, Mihnea i-a propus colaboratorului să prepare drogurile, să le porționeze urmând să fie distribuite în Pitești și București. Temându-se că va fi descoperit Mihnea Untaru a folosit pentru tranzacții, adresa colaboratorului.

Cum a fost prins Mihnea Untaru

În lunile aprilie și mai 2017 au fost interceptate 2 colete de la Poșta Română, ambele având ca destinatar pe un anume D.R.I., având conturi de expediere Marea Britanie și Olanda. Prin ordonanță au fost substituite drogurile cu talaș – 5 grame iar 6 grame cu zahăr tos. După substituirea drogurilor, investigatorul sub acoperire împreună cu colaboratorul C.A. au livrat cele două plicuri cu droguri substituite la domiciliul lui Untaru din Negru Vodă, iar acestea au fost identificate cu prilejul percheziției din mai 2017. Procurorii DIICOT au apreciat că Mihnea Untaru a avut o atitudine sinceră pe parcursul cercetărilor, însă, în apărarea băiatului, avocatul acestuia, a susținut în instanță că se impunea scoaterea tânărului din mediul nociv al drogurilor, dar nu și condamnarea sa.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii