Web Analytics

Ion Mihalcea rămâne viceprimar la Ștefănești

de | 15.03.2019 12:27 | Actualitate

Ion Mihalcea nu a reușit să obțină demisia din funcția de viceprimar al orașului Ștefănești. Chiar dacă și- a exprimat dorința de a demisiona în scris, această solicitare a fost înaintată organizației PSD Ștefănești în data de 13 martie, nu primăriei, așa cum ar fi trebuit.
   După ce social- democrații au luat act de încetare a funcției de viceprimar, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, solicitarea a fost trimisă și secretariatului Primăriei Ștefănești.
   Iată cum a motivat această decizie viceprimarul Mihalcea:
Subsemnatul Mihalcea Ion, viceprimar al Orașului Ștefănești, având în vedere situația conflictuală generată de Primarul Orașului Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, membru al Organizației Locale PSD Ștefănești, îmi exprim dorința de a demisiona din funcția de viceprimar începând cu 01. 03 (martie) 2019, menținându-mi calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local Ștefănești până la sfârșitul mandatului. Vă mulțumesc pentru încredere și conlucrarea în rândul Organizației PSD de mai bine de 20 de ani, perioadă în care am ocupat funcția de președinte al Organizației Locale PSD Ștefănești, respectiv funcția de viceprimar și consilier local Ștefănești, având rezultate importante la toate alegerile desfășurate de-a lungul timpului, unde am obținut întotdeauna locul I”, motivează Ion Mihalcea în cererea adresată Președintelui PSD Argeș, Șerban Valeca.
   Joi, 14 martie, în cadrul ședinței de consiliu local, nu s-a luat act de demisia lui Ion Mihalcea din funcția de viceprimar al orașului Ștefănești, pe baza următoarelor argumente: “consilierul local ales își exercită calitatea de viceprimar al unității administrativ- teritoriale;
– viceprimarul are calitatea de ales local, aflându-se în servicul comunității locale și nu al unui partid politic;
– înscrisul nu este adresat consiliului local și/sau primarului. Potrivit art. 57, alin. 2 din Legea nr. 215/2001, viceprimarul este subordonat primarului (ales local subordonat altui ales local), acesta fiind superiorul său direct”, informează compartimentul juridic al Primăriei Ștefănești.
   Din același înscris, putem deduce faptul că Ion Mihalcea are posibilitatea de a demisiona, fără a îi fi afectată calitatea de consilier local din partea Partidului Social Democrat în cadrul Consiliului Local Ștefănești, cele două funcții fiind distincte, chiar dacă cea de-a doua este necesară pentru a o deține pe prima.
   Prezentăm, mai jos, documentele care stau la baza acestor informații:

Decizia compartimentului juridic al Primăriei Ștefănești

Solicitare demisie

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole