Web Analytics

Mihăiţă Ianovschi, noul antrenor principal de la FC Argeş: „Clar, sunt şanse de a rămâne în Liga I. Dacă nu erau, nu mai veneam!”

de | 15.01.2021 10:32 | Actualitate, Sport

# Cine v-a determinat să semnați cu FC Argeș?
– Pe data de 22 decembrie m-a sunat Jean Vlădoiu, venea de la București și a zis că vrea să se vadă cu mine. M-am întâlnit cu el și mi-a spus că a luat decizia să vină, pentru că primise propunere din partea FC Argeș, în funcția de manager general al clubului și că el dorește să colaboreze cu mine. Ne-am cunoscut la Federația Română de Fotbal, când el era acolo, iar eu, de asemenea, lucram la loturile naționale. Jean Vlădoiu și-a dorit să facă o colaborare cu FC Argeș împreună cu mine. Jean Vlădoiu și primarul Cristian Gentea sunt cei care mi-au propus să vin la FC Argeș.
# Pe ce perioadă ați semnat contractul? Există vreo clauză de prelungire?
– Contractul este semnat pe o perioadă de un an și jumătate, cu posibilitate de a prelungi, dar nu există trecută o clauză de prelungire. Din punctul meu de vedere, contractele sunt doar niște hârtii. Pe mine, când i-am dat acceptul lui Jean Vlădoiu, nu m-a mai interesat ceea ce înseamnă contract și ce scrie în contract, pentru că FC Argeș este mult prea important, atât pentru Jean, cât și pentru mine. Așa cum am spus peste tot pe unde am fost, atâta timp cât lucrurile funcționează și oamenii sunt mulțumiți de mine, iar eu sunt mulțumit cu ceea ce se întâmplă la club în raportul meu cu absolut toată lumea, contractul este valabil. În momentul în care una din părți consideră că nu mai sunt lucrurile în regulă, sau poate amândouă, în mod civilizat ne strângem mâna și fiecare pleacă pe drumul lui. Însă eu am venit pentru a sta un an și jumătate sau poate chiar mai mult. Depinde de cum se desfășoară lucrurile…

„Înaintea mea, înaintea tuturor, înaintea jucătorilor, este clubul”

# Cum ați găsit atmosfera în cadrul lotului, în rândul jucătorilor?
– Nu sunt probleme legate de atmosferă. Toată lumea este sub presiune din cauza poziției din clasament și a rezultatelor, care nu au fost așa cum și le-a dorit toată lumea. Însă ultimele trei etape ne-au dat speranțe că lucrurile se pot modifica. Încă lucrăm la chestiunea asta de moral, în special la jucători, pentru că nu e o perioadă ușoară. În momentul în care echipa nu câștigă, e clar că și jucătorii, din punct de vedere mental, nu sunt la nivelul la care își doresc și ei și noi să fie. Eu cred că ușor-ușor, până la primul joc, lucrurile se vor regla și, dacă rezultatele ne vor ajuta, mentalul și atmosfera vor fi și mai bune.
# Ce obiectiv pe termen scurt aveți stabilit?
– Este clar că obiectivul până în vară nu poate fi decât evitarea retrogradării și să facem toți cei care suntem aici ceea ce depinde de noi ca să evităm retrogradarea și sezonul următor FC Argeș să joace tot în Liga I. Înaintea mea, înaintea tuturor, înaintea jucătorilor, este clubul. Clubul este înaintea tuturor și clubul trebuie să rămână în Liga I. Nimeni nu este mai important la clubul acesta decât clubul FC Argeș. Nu este o persoană mai importantă, clubul este pe primul plan, din punctul meu de vedere.
# Să înțelegem că, pe termen lung, obiectivul este de a juca în continuare în Liga I?
– Absolut. De la vară ne dorim să recâștigăm identitatea FC Argeș, și anume de promovare de jucători tineri și construire a unei echipe cu jucători tineri, în așa fel încât să construim o echipă care să facă față cu brio la Liga I și să avem liniște. Dar trebuie un plan pe termen mediu, lung, în așa fel încât lucrurile să intre într-un făgaș normal. Nu putem să facem lucrurile să funcționeze de pe o zi pe alta. Dacă le facem așa, nu vor funcționa niciodată. Este clar că lucrurile se așază în timp. La fotbal e nevoie de timp, nu poți să faci lucrurile peste noapte.

Citește și FC Argeș: Jean Vlădoiu, manager general, Mihăiță Ianovschi, antrenor principal

Citește și Mihăiță Ianovschi, antrenor la selecționata de fotbal a României Under 17

„Nu avem un focar puternic de Covid, să avem 12-15 persoane infectate. Au fost 5 jucători, 4 au ieșit din carantină”

# Care considerați că sunt posturile deficitare sau la care ar trebui să se mai lucreze?
– Nu pot să spun că este un post sau mai multe posturi deficitare. Îmi doresc să facem o concurență pe posturi. Mi-aș dori să fie un cadru ideal în care să fie cel puțin doi jucători pe post, în care să fie un mixt între jucătorii cu experiență și jucătorii tineri, în așa fel încât concurența să ducă la progres. Trebuie să lucrăm la asta, pentru că lotul nu este la nivelul de a avea doi jucători pe post și de a avea acest mixt între jucătorii tineri și cei cu experiență. Ușor-ușor, lucrurile vor intra în normalitate.
# Transferuri?
– La momentul acesta putem vorbi de Cristi Dumitru, Vlad Tudor și Alexandru Sin, ca noutăți. Dar suntem în contact cu mai mulți jucători și sperăm ca săptămâna aceasta ei să vină și să încercăm să-i integrăm cât mai repede. Vom anunța oficial în momentul când se semnează contractul.
# Care este situația din prezent a îmbolnăvirilor de Covid la echipă?
– Este o situație pe care este greu să o comentezi, pentru că, din punctul meu de vedere, informația asta nu este nici de ascuns, dar nici de fală. Avem într-adevăr jucători cu Covid, dar majoritatea au ieșit din perioada de carantină. Unul dintre ei o să iasă mai târziu. Consider că, la momentul acesta, situația este sub control. Nu avem un focar puternic de Covid, să avem 12-15 persoane infectate. Au fost 5 jucători, 4 au ieșit din carantină. Va trebui să lucrăm cu ei un pic din punct de vedere fizic, în așa fel încât să revină la niște parametri. Indiferent ce face jucătorul acasă în acele 14 zile, este greu să se facă ceea ce se face afară, pe teren. Apoi o să încercăm să-i integrăm în programul echipei.
# Deci, din acest punct de vedere activitatea echipei nu va fi afectată?
– Nu. Am respectat normele acestea, încercăm să facem tot ceeea ce se poate să luptăm cu virusul acesta invizibil, că nu are nimeni niște date concrete. Nu știm cum îl luăm, nu știm cum îl dăm… Dumnezeu știe! Pe mine m-a ferit Dumnezeu și nu m-am îmbolnăvit, dar nu se știe niciodată. Ținând cont că intrăm în contact cu multă lume, e destul de greu de gestionat. În afară de a ne igieniza și a purta masca asta, altceva ce putem face?

„Sunt pretenţioşi oamenii la Piteşti şi pe bună dreptate. Îi rog pe suporterii piteşteni să aibă răbdare cu echipa”

# Se vor face vaccinări anti-Covid la FC Argeș?
– Aici cred că DSP-ul și oamenii din administrație, care sunt în contact cu DSP-ul, vor discuta situația și, dacă vor considera că trebuie să ne vaccinăm, ne vom vaccina. Din punctul meu de vedere, în momentul în care vine vaccinul, mă voi vaccina.
# Ce șanse are FC Argeș de a rămâne în Liga I?
– Clar sunt șanse. Dacă nu erau șanse, nu mai veneam. Înainte de a semna contractul am avut o discuție cu Jean Vlădoiu și Andrei Prepeliță, noi trei fiind factorul de decizie, și am analizat situația în care este echipa, am văzut numărul de puncte pe care le are echipa acum, am văzut numărul de meciuri care mai sunt, punctele care sunt puse în joc, ce se întâmplă cu înjumătățirea lor după sezonul regulat și cu play-out-ul, care este așa cum este, un play-out mai special, cu mai puține jocuri… Șanse sunt în continuare, sunt multe puncte puse în joc, iar noi trebuie să facem absolut totul, în așa fel încât să începem să adunăm cât mai multe puncte ca să putem evita retrogradarea.
# Un mesaj către suporteri?
– Trebuie să fie alături de echipă, așa cum au fost și până acum. Publicul piteștean este un public cunoscător de fotbal, pentru că piteștenii au avut prilejul să vadă fotbal de mare calitate la Pitești. Încercăm să creștem nivelul jocului, în așa fel încât publicul să fie mulțumit. Sunt convins că nu o să-i mulțumim niciodată, pentru că, dacă oamenii i-au văzut pe inegalabilul Dobrin și pe mulți alții pe care nu îi enumăr, pentru că nu vreau să fac greșeala să omit pe cineva, este clar că nu ne putem ridica la pretențiile oamenilor. Sunt pretențioși oamenii la Pitești și pe bună dreptate! Îi rog pe suporterii piteșteni să aibă răbdare cu echipa, să pună presiune pe noi, nu pe echipă și le doresc să fie sănătoși. Să ne vedem cu bine la stadion cât mai repede posibil.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii