Web Analytics

Mihail Dorin Bărbuceanu, candidatul PNL la funcţia de primar al oraşului Ştefăneşti: ”Îmi doresc ca baza sportivă Goleşti şi miniterenul din spatele blocurilor să devină funcţionale”

de | 27.08.2020 13:04 | Politica si Administratie

# Ce priorități aveți în domeniul sportului pentru orașul Ștefănești?
– Îmi doresc ca cele două baze sportive, respectiv cea de la Golești și miniterenul de sport din spatele blocurilor, să devină două baze funcționale. Deoarece, chiar dacă s-au investit atâția bani în ele, stau închise. Trebuie să fie accesibile pentru toți locuitorii orașului Ștefănești. S-a pornit, dar deocamdată se stă, de 4 ani de zile, la stadiu de proiect, ca în incinta fiecărei unități de învățământ să se realizeze un mic complex sportiv care să poată fi folosit și de unitatea de învățământ, dar și de tinerii din zonă. La blocuri avem o sală de sport care oricând poate oferi posibilități unei echipe, fie ea de handbal, fie ea de volei, o echipă formată cu preponderență din cetățeni ai orașului Ștefănești. În programul meu este prevăzut că orașul Ștefănești dezvoltându-se, formându-se foarte multe cartiere, este necesar ca pe fiecare zonă, și nu văd altă soluție, să se achiziționeze de către comunitatea locală a suprafețe minime de teren pe care să se poată realiza mici locuri în care tinerii să poată să-și dezvolte abilitățile sau să se recreeze.
# Aveți vreun proiect și în privința echipei de fotbal?
– Dintotdeauna mi-am dorit ca echipa de fotbal să fie o echipă a orașului Ștefănești. Dar în același timp, pentru că de aici au pornit și toate discuțiile, tot ceea ce se cheltuiește pentru finanțarea unei asemenea echipe să fie transparent, pentru că banul este public, este banul cetățeanului și trebuie să știe tot ceea ce se întâmplă cu el. Deci, îmi doresc o echipă a orașului Ștefănești și mi-am dorit totdeauna.
# Ce priorități aveți în privința școlilor?
– Pentru capitolul învățământ am accesat, din punct de vedere al fondurilor europene, tot ce a fost posibil. Am adus unitățile de învățământ la un grad de funcționalitate și de condiții optime. Mai avem Școala Ștefănești Nr. 1, unde corpul de clădire din spate obligatoriu trebuie reabilitat. Mai avem ceva la Școala Golești, după care am ajuns la stadiul în care, cu un loc de joacă, un teren de sport, un părculeț, să creăm imaginea unui sistem de învățământ urban. Normal că prioritatea principală pentru învățământ, începând de a doua zi de când voi ajunge pe funcția de primar, este aceea a condițiilor necesare desfășurării învățământului, mai ales că sunt cadru didactic, indiferent de forma pe care o vom aplica. Adică, dacă se va merge direct în unitatea de învățământ, dacă va fi un învățământ pe sistemul actual, ținând cont de problema pandemiei, sau dacă se va alege un învățământ mixt, în care să mergem și pe sistemul online, și pe prezența la școală. Voi face tot ce e posibil ca elevii să aibă condițiile necesare desfășurării activității, voi face tot ce e posibil ca cei care se ocupă de elevi, cadrele didactice, să poată să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii