Web Analytics

Mihai Tentea, studentul de la UPIT care este campion mondial la bob: “Domnul Păcioianu de la Câmpulung m-a făcut să trec de la atletism la bob”

de | 5.03.2020 13:22 | Actualitate

Mihai Tentea este student în anul 3 la Educație fizică și Sport în cadrul Universității din Pitești. Mihai (pilot), împreună cu Ciprian Nicolae Daroczi (împingător), a câştigat la începutul acestui an medalia de aur în proba de bob-2 masculin la Campionatele Mondiale Under-23 de la Winterberg (Germania).
# Cum ai ajuns să practici acest sport?
– Am făcut timp de 4 ani atletism. Într-o zi, antrenoarea mea a primit un telefon de la domnul Daniel Păcioianu de la C.S. Muscel Câmpulung, care m-a văzut pe la competițiile de atletism și i-a spus dânsei că aș avea potențial pentru acest sport, dacă vreau să încerc. A doua zi am discutat cu antrenoarea mea, care mi-a spus despre discuția lor, iar eu am acceptat. Apoi m-a sunat domnul Păcioianu și pe mine și așa a început totul.
# Ce te-a atras cel mai mult la bob?
– Eu la început nu știam nimic despre bob, prin urmare m-am uitat pe internet la câteva concursuri și am văzut despre ce era vorba. Pot spune că m-a atras faptul că este un sport de echipă, care te scoate din zona ta de confort și te pune mereu la încercare.
# De când a început pasiunea ta?
– Pasiunea mea a început odată cu primul contact cu gheața. Când m-am urcat prima dată în bob și am plecat pe pârtie, atunci am realizat cât de frumos este acest sport și mi-am dorit să mă dau cu bobul tot mai mult.
# Câtă muncă stă în spatele performanțelor tale?
– Ei bine, în spatele unui rezultat bun sunt multe ore petrecute pe stadion și în sala de forță, în special vara. Pe timpul verii mă antrenez fizic pentru sezonul de iarnă de 2 ori pe zi, în fiecare zi, în afară de duminică. În timpul sezonului competițional facem un antrenament fizic și un antrenament cu bobul aproape în fiecare zi, pentru că trebuie să ne menținem forma fizică, chiar dacă avem competiții în fiecare săptămână. În plus, cel puțin o dată pe săptămână lucrăm la bob, verificăm direcția, șuruburile şi aliniamentul patinelor.
# Care este primul lucru pe care îl vei face când te vei întoarce în țară?
– Încă nu m-am gândit la ceva anume, dar în primul rând ar trebui să ajung la facultate. Am de dat examene de pe primul semestru.
# Ai vrea să continui în această direcție?
– Da, deja m-am îndrăgostit de acest sport și vreau să ajung cât mai sus posibil. Am ajuns la un nivel bun și ar fi păcat să mă opresc aici. Totul este posibil și eu sunt pregătit să încerc să fac imposibilul posibil.
Simona Ratea

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole