Web Analytics

Mihaela Stănciulescu, coordonatoarea Biroului Avocatului Poporului Pitești, expoziție inedită cu fotografii din arhiva personală

de | 10.11.2022 11:15 | Actualitate, Cultură, Home

Mihaela Stănciulescu, binecunoscută pentru activitatea de Avocat al Poporului pentru județele Argeș și Vâlcea, și-a făcut debutul în lumea artei printr-o expoziție inedită de fotografie și eseuri la care și-a adus contribuția și fiica sa, Sandy.

Vernisajul expoziției „Puncte de vedere” by Mihaela Stănciulescu, găzduită de Fundația Culturală Ilfoveanu a avut loc miercuri (9 noiembrie) și a adus alături, într-un cadru deosebit, personalități din Pitești și nu numai.

Marius Ștefan Iacob (lect. univ. dr. în cadrul catedrei de Imagine de Film a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC), director al biroului de Producție Film UNATC și realizator, printre altele, al atelierului foto al promenadei Operei Naționale 2022), vicepreședintele Consiliul Judetean Arges, Adrian Bughiu, Filofteia Pally, fost director al Muzeului Golești, cea care a avut și o contribuție la finalizarea părții scrise a compoziției, directorul Bibliotecii Judetene Arges „Dinicu Golescu”, Octavian Mihail Sachelarie, directorul Muzeul Judetean Arges, Cornel Popescu, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, George Caval… Sunt doar câțiva dintre cei care au luat parte la un moment artistic complex care a încântat privirile prin imaginile surprinse pe peliculă de autoare și prin textele literare care însoțesc, împlinesc și definesc ceea ce ochiul și sufletul au surprins, încremenind, pe carton, clipa trecătoare. Un univers reinventat al cărților poștale, cu ajutorul cărora, până nu demult, ne surprindeam persoanele dragi trimițându-le vești, nu virtual, ci prin poștă, este expoziția propusă de Mihaela Stănciulescu, o doamnă care știe să lupte cu forță pentru problemele semenilor dar frapează prin sensibilitate.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/un-barbat-care-si-a-violat-fetita-de-11-ani-a-fost-deferit-justitiei-dupa-cinci-ani-de-ancheta-avocatul-poporului-pitesti-cere-control-din-partea-inspectiei-judiciare-224313/

Ana Gabriela Lemnaru, production designer pentru mai multe filme, inclusiv pelicula Imaculat, propusă de România pentru premiile Oscar 2023 – fost colaborator al Teatrelor Alexandru Davila și Nottara, a fost curatorul expoziției.

Expoziția „PuncteDeVedere” este cu atât mai originală cu cât poate fi vizionată pe un fond muzical care îmbie la meditație și la emoție, coloana sonoră fiind pusă la punct de Sebastian Zsemlye – audio designer, câștigător al premiului GOPO, pentru cel mai bun sunet.

La finalul vernisajului celor 59 de fotografii și poeme actorul Puiu Mărgescu, de la teatrul Alexandru Davila, a recitat în acompaniamentul naiului argeșencei Maria Madalina Lupu.

Mihaela Stănciulescu, care mărturisește cu sinceritate: „mi-am pus sufletul în palme”, vă așteaptă la Galeriile Ilfoveanu să îi vedeți expoziția cu fotografii din arhiva personală.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *