Web Analytics

Mihaela şi Moş Crăciun, în vizită la Biblioteca Judeţeană Argeş

de | 28.12.2016 11:12 | Actualitate

Luni, 19 decembrie, eroina desenului animat, atât de popular în anii ,70, Mihaela, a venit, de mână cu Moș Crăciun, să-i întâlnească pe copiii secolului 21. Editura „Diana” este cea care a readus-o în simțiri pe fetița blondă, jucăușă, cu fundițe, prin intermediul cărții de colorat, ilustrate de Cristian Crișan Roșu.
Prototipul Mihaela este creația regizorului de animație Nell Cobar, cele „1001 de seri”, difuzate de Televiziunea Română, în perioada 1968 – 1980, i-au cucerit pe părinții copiilor de astăzi, care auziseră și erau nerăbdători s-o cunoască – surprinzător pentru generația tabletei și a monștrilor de tot felul – pe fetiță și pe Azorelul ei.
„Mihaela și Moș Crăciun” face parte din pachetul de surprize oferite, în acest an, de Editura „Diana”. În urmă cu trei săptămâni, de pildă, alte personaje, în contexte de interes și pentru copii, dar și pentru părinți, s-au bucurat de aplauze, la Bibliotecă. Oița Gogoșica, Veverița Căstănica, Dragonul furios, Spiridușul curajos și frații săi, Băț și Șugubăț, au făcut terapie în familie. Autoarea „Poveștilor terapeutice”, Adriana Mitu, trainer de dezvoltare personală și parenting, secondată de psihoterapeutul Elena Sachelarie, a explicat și a demonstrat cum, prin joc și poveste, ca alternativă la educația tradițională, pot fi desfăcute noduri psihologice complicate, precum agresivitatea, stima de sine scăzută, teama de abandon și de separare, gradul redus de empatie. Denisa Popescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii