Web Analytics

Miercurea Mare, ziua în care Iuda L-a vândut pe Iisus Hristos. Ce trebuie să faci azi

de | 12.04.2023 09:09 | Actualitate, Home

Miercurea Mare amintește de trădarea lui Iuda, care L-a vândut pe Domnul Iisus Hristos pentru treizeci de arginţi. Gestul său a făcut ca ziua de miercuri să fie declarată zi de post, alături de ziua de vineri, când a fost răstignit Iisus.

Citește și: Euroins a dat în judecată ASF

Miercurea este ziua în care cărturarii şi fariseii au făcut sfat pentru prinderea şi uciderea Mântuitorului, temându-se de puterea pe care o avea asupra mulţimilor. Şi tot acum, Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece apostoli, se duce la arhierei pentru a-L vinde pe Hristos: „A zis: «Ce voiţi să îmi daţi şi eu Îl voi da în mâinile voastre?» Miercurea Mare aminteşte de păcătoasa desfrânată, care însă, ungându-L pe Hristos cu mir, devine mironosiţă.

În Miercurea Mare  este bine să te împaci cu oamenii cu care nu ai avut o relație tocmai bună în ultima perioadă; nu este bine să te enervezi, să arunci vorbe necurate sau să te superi pe ceilalţi; este indicat să spui rugăciuni în Miercurea Mare; bărbații trebuie să arunce cenușa din sobă peste ogor, pentru ca roadele pământului să fie cât mai bogate; femeile nu torc și nu cos, ci spală ferestrele pentru ca lumina să pătrundă în fiecare colțișor al casei, în zilele de Paște; muncile la câmp sunt permise doar până marți, în timp ce în alte zone până miercuri; copiii merg cu colindul la asfințitul soarelui, la final primind ouă pentru a le înroși.

Citește și: Cardurile pentru alimente și mese calde au fost încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei

În Săptămâna Mare toată lumea este ocupată, pregătindu-se să întâmpine marea zi a Învierii Domnului. Acum se face curăţenie generală în gospodărie, se mătură curţile, se repară gardurile, se curăţă şurile, se scoate nămolul din şanţuri, se face curăţenie şi în grajdul animalelor. Dacă luni este ziua de scos lucrurile la aerisit, văruit casele, spălat sau se reparat mobila, geamurile şi perdelele, apoi muncile la câmp sunt permise doar până miercuri.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *