Web Analytics
scris miercuri, 01.05.2024

Miercurea Mare. Ce tradiții se respectă în această zi din Săptămâna Patimilor

Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor este o zi importantă pentru creștini, dedicată postului și rugăciunii. La fel ca la oricare altă sărbătoare importantă, există tradiții și superstiții ce se respectă de sute de ani.

Miercurea Mare. Ce tradiții se respectă în această zi din Săptămâna Patimilor

Citește și: Stadioanele din Pitești și Constanța, plus un patinoar au primit marți banii de la Guvern

După cum se știe din bătrâni, a treia zi din Săptămâna Patimilor este ultima în care se mai fac treburi casnice. Doar miercuri, oamenii au voie să mai spele rufe și să calce. De asemenea, în această zi le mai este bărbaților permis să se ocupe de muncile câmpului, ulterior ei fiind nevoiți să se alăture soțiilor la pregătiri.

Pe de altă parte, pentru ca Paștele să nu prindă pe nimeni cu sufletul încărcat, așa cum Maria Magdalena s-a mântuit, creștinii ar trebui să-și rezolve problemele cu toți oamenii cu care nu au avut o relație bună recent.

Citește și: Dosarul 2 Mai: Judecătoarea Popoviciu a recunoscut că are probleme medicale, de natură psihiatrică

Rugăciunile sunt și ele binevenite în Miercurea Mare, iar în anumite zone, există tradiția conform căreia copiii primesc ouă pentru a le înroși în ziua care urmează, așa cum este datina.

De asemenea, în a treia zi din Săptămâna Patimilor este interzis să te cerți sau să arunci cu vorbe care i-ar putea răni pe ceilalți. În caz contrar, se crede că vei avea parte de momente grele tot anul. Și, din vremuri vechi, în miercurea dinaintea Paștelui nu se toarce.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *