Măsura 3 privind acordarea de granturi pentru IMM-uri se va relua de la zero. Anunțul făcut de ministrul Năsui

de | 29.03.2021 09:36 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Claudiu Năsui spune că măsura 3 privind acordarea de granturi pentru IMM-uri se va relua de la zero. Cu alte cuvinte, cei care s-au înscris în acest program trebuie să aplice din nou pentru a beneficia de fonduri nerambursabile pentru investiții.

 

CITEȘTE ȘI: Finanțele Publice Argeș anunță termenul limită de depunere a cererilor pentru acordarea unor facilități fiscale

 

Într-un interviu pentru Economedia, ministrul Claudiu Năsui a spus că nu vor mai putea fi solicitate fonduri pentru achiziții imobiliare, iar guvernul urmează să stabilească de când se vor putea depune proiectele:

„Discutăm la nivelul coaliției tocmai reluarea măsurii M3, să fie pe baze corete, fără proiecte imobiliare și mai ales extinzând CAEN-urile eligibile la cele din Legea 220. Să o facem pe baze mai bune și fără criterii de selecție de tipul cofinanțare. Cei deja înscriși poate să reaplice la noul call, dacă decidem să facem lucrurile în felul acesta ”.

 

CITEȘTE ȘI: SURSE: Tarom ia în calcul trimiterea a 65% din personal în şomaj tehnic din aprilie până în octombrie

 

Programul privind acordarea de granturi pentru IMM-uri, prin măsura 3, a fost suspendat, deoarece au existat suspiciuni privind accesul unor persoane neautorizate la baza de date a programului.

De altfel, majoritatea proiectelor declarate câștigătoare fuseseră depuse în ultimele două zile de înscrieri. Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control al Ministerul economiei, iar ministrul Claudiu Năsui a sesizat DNA: „Corpul de control nu a finalizat încă procesul, deci nu vă pot da maimulte date. Dinlucrurile pe care le-am observat, am făcut și o plângere la DNA. Unii au pus cofinanțări ridicoli de mari, sunt eligibili aproape automat, dar sunt mulți care au venit în ultima secundă cu exact cofinanțările care trebuie.”

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole