Web Analytics

Finanțele Publice Argeș anunță termenul limită de depunere a cererilor pentru acordarea unor facilități fiscale

de | 26.03.2021 06:44 | Actualitate, Economie

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș continuă acțiunile de susținere a contribuabililor, în vederea conformării la plata obligațiilor fiscale și le reamintește celor care înregistrează obligații fiscale restante că pot beneficia, în condițiile reglementate de O.U.G. nr. 181/2020 privind unele măsuri-fiscal bugetare, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene și O.U.G nr. 69/2020 pentru reglementarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru instituirea unor măsuri fiscale, de o serie de facilități fiscale:

## Eșalonarea la plată în formă simplificată
Orice contribuabil, persoană fizică sau juridică, poate accesa eșalonarea la plată simplificată, pe o perioadă de cel mult 12 luni, pentru obligațiile fiscale principale și accesorii datorate după data declarării stării de urgență.

 

CITEȘTE ȘI: Dezvăluiri despre noua Piaţă a Primăriei Piteşti

Eșalonarea la plată a obligatiilor bugetare în formă simplificată prezintă următoarele avantaje: la cerere nu se anexează alte documente, nu este necesară constituirea de garanții, contribuabilul poate efectua o propunere a graficului de eșalonare, cererea se soluționează în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la data depunerii acesteia. Pe perioada eșalonării la plată contribuabilul poate depune două cereri de modificare a eșalonării la plată, în situația în care se dorește includerea în eșalonare a obligațiilor care constituie condiție de plată, precum și două cereri de menținere a valabilității eșalonării la plată, în cazul în care valabilitatea eșalonării la plată a fost pierdută, ca urmare a neîndeplinirii condițiilor.

 

CITEȘTE ȘI: Executorul Pisculungeanu i-a pus şi sechestru pe maşină fostului judecător Iordache

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii