Web Analytics

„Mi-a povestit băiatul că 5 ani s-a folosit de el, făcându-i sex oral”

de | 7.11.2019 13:58 | Dezvăluiri

# Exclusiv. Din nou despre cazul Gherasim gay. Mama băiatului sedus de călugăr a venit la redacţie # Femeia ne-a înmânat scrisoarea trimisă către Calinic
În urmă cu două luni publicam articolul „O mamă acuză! Călugărul Gherasim i-a sedus băiatul”, care a generat multe comentarii pe site-ul ziarului. Unii cititori s-au plasat de partea mamei, alții de partea protosinghelului. Într-o încercare de a decredibiliza mărturia mamei, unii dintre „avocații on line” ai călugărului au lansat teza că femeia nu ar exista în realitate și că totul e o născocire a noastră. Noi v-am prezentat, la momentul respectiv, punctul de vedere al arhiepiscopului Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic, care ne-a confirmat că știe de caz, că va face o anchetă și că va lua măsurile care se impun, în funcție de ce reiese din ancheta bisericească. Înalt Preasfințitul ne-a spus atunci că doamna a folosit ca mijloc de comunicare mesajele pe telefon și i-a cerut acesteia să trimită la Cancelaria Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului o plângere cu datele necesare începerii unei cercetări, după Statutul Bisericii Ortodoxe Române și Regulamentul Vieții Monahale. „Este rânduiala, conform principiului latin în jurisprudență: AUDIATUR ALTERA PARS. Adică să se asculte toate părțile! Odată respectate criteriile, se pot trage concluziile juste. Până la limpezirea supărărilor, măsurile sunt conform Regulamentului Monahal!”, ne-a mai spus chiriarhul. Ulterior, arhiepiscopul Calinic a mers și mai departe și l-a oprit pe călugărul Gherasim de la a mai oficia slujbe. Iar acesta a și dispărut de o perioadă din Argeș. Între timp, în septembrie, femeia care îl contactase doar telefonic pe arhiepiscop i-a așternut pe hârtie toată durerea ei de mamă. Femeia i-a mărturisit tot ce s-a întâmplat cu fiul ei și că duhovnicul Gerasim s-a transformat în duh rău pentru tânărul care, deși foarte inteligent și eminent la școală, s-a dovedit sensibil și cu o sănătate mai șubredă. Mai mult, doamna (o mamă disperată și îngrijorată pentru copilul ei) ne-a vizitat săptămâna trecută la redacție și ne-a prezentat o copie a scrisorii pe care a expediat-o din Franța (unde lucrează în prezent) către arhiepiscop. Femeia ne-a mai spus că se teme atât pentru viața fiului căzut în mrejele lui Gherasim-Gay, dar chiar și pentru viața ei. Călugărul Gherasim i-ar fi transmis mamei, prin fiu, că va da cu mașina peste ea. Deși nu a mai apărut la Bascovele după ce toată povestea a devenit publică și se aude chiar că ar fi fost expulzat din Argeș, acesta poartă încă straiele de călugăr și funcția de protosinghel și a putut fi văzut, de curând, prin județul Vâlcea, la Frăsinei, dar și la Tismana, în Gorj, unde se pare că și-ar căuta o altă mănăstire pentru a putea sluji, având în vedere că nu se mai află în jurisdicția lui Calinic.

„Înalt Preasfințite, în speranța că veți face lumină în această bestie, vă mulțumesc anticipat”

„Subsemnata…………., cu domiciliul stabil în Pitești, județul Argeș, vă aduc la cunoștință următoarele:
În urmă cu 20 de ani mergeam cu fiul meu în fiecare duminică la Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Sfânta Treime din Trivale, unde era stareț pr. Gherasim Nicuț, pe care fiul meu l-a ales ca duhovnic încă de la vârsta de 14-15 ani.
La acea vreme m-am arătat foarte mulțumită, gândindu-mă că este o persoană de încredere, iar băiatul o să primească sfaturi duhovnicești bune. Precizez că fiul meu în școală a fost eminent, terminând școala generală cu medii numai de 10, iar apoi a intrat la Liceul «Brătianu», profil informatică intensiv.
Încă din timpul liceului, fiul meu a început să dea semne de comportament dificil, era credul cu cine nu trebuia, în schimb îi plăcea foarte mult să meargă la biserică, la toate slujbele de la Mănăstirea Trivale.
După terminarea liceului s-a înscris la o facultate din București, iar eu lucram ca funcționar, având un salariu foarte mic pentru a-l putea întreține la București și a plăti toate dările pentru casă.
Am hotărât să plec în Franța și să încerc să îmi găsesc de lucru acolo. Am fost acceptată la interviu și actualmente lucrez în continuare. Fiul meu nu a mai terminat facultatea, motivând că nu îi place acolo, a revenit acasă. Venea însă foarte des la mine și stătea câte 10-12 zile (în perioada când sunt vacanțele școlare în Franța). Însă modul de gândire al băiatului, naivitatea pe care o manifesta nu îmi conveneau deloc. Am mers la pr. Gherasim și l-am rugat să mă ajute cu băiatul și să discute cu el, poate îi schimbă ideile. S-a arătat binevoitor, mi-a dat un nr. de tel. și îl sunam periodic să îl întreb de băiat. Încă de la început am fost atentă cu el, cu cadouri, cu bani, după posibilitatea mea. Dacă nu îi dădeam nimic, era foarte nemulțumit și nici nu stătea de vorbă cu mine, motivând că nu are timp. N-am avut încotro și l-am întrebat ce dorește să îi aduc din Franța și mi-a zis că un parfum mai bun, ciocolate cu struguri «și ce-oi mai vrea dumneata». Așa am și făcut.”

„Veneam cu câte un parfum, ciocolate, cadouri și, bineînțeles, un plic cu 100 de lei”

„La o lună și jumătate, veneam cu câte un parfum, ciocolate, cadouri și, bineînțeles, un plic cu 100 de lei. Din ce în ce băiatul nu se simțea bine, iar într-o bună zi a dispărut de acasă și nu l-a mai văzut nimeni, nici Gherasim. Disperată, l-am dat dispărut la poliție, am venit în țară și l-am găsit internat la un spital din București. De fapt, atunci când își lua tratamentul medicamentos, era bine. Când nu, nu vorbea cu nimeni, decât cu Gherasim, se îmbrăca neglijent, arunca tot din casă, nu puteam să locuiesc cu el, stăteam la sora mea când veneam acasă. Disperată fiind, îl rugam cu lacrimi în ochi pe Gherasim să-l convingă să își ia tratamentul sau să accepte să meargă cu mine la București pentru internare la un profesor conferențiar doctor din cadrul Spitalului Militar, care îl tratase foarte bine (fără să îmi dau seama că, de fapt, Gherasim îl influențase să nu mai ia tratamentul «că-l zăpăcește la cap»). Gherasim îmi spunea: «Nu mai vrea să ia tratamentul, iar eu nu pot să insist, pentru că zice că trăiesc cu dumneata». Am rămas șocată de răspuns! Am fost nevoită să apelez la salvare, poliție, pompieri, ca să mă ajute să îl internez cu forța. Precizez că fiul meu, chiar în starea critică în care se afla, îmi dădea mesaj pe telefon că nu mai are bani, după 1-2 zile de când îi dădeam (precizez că îi dădeam 80-100 de euro pe săptămână). L-am întrebat pe Gherasim dacă știe ce o fi făcând cu banii. Îmi spunea numai minciuni. Că nu știe ce face cu ei, ba că l-a văzut o doamnă că îi băga la cutia milei la Mănăstirea Trivale, ba că fumează țigări de 250 de lei pachetul, că l-a văzut un taximetrist, iar el nici nu fuma la acea vreme. Am început să mă iau de gânduri, că el este, de fapt, banditul (călugărul Gherasim, n.red.). Și asta deoarece fiul meu mi-a zis că i-a venit lui Gherasim factura de telefon de 800 de lei, că l-am sunat eu din Franța. Atunci i-am zis că e imposibil să plătească el (Gherasim, n.red.) dacă l-am apelat eu. Iar băiatul mi-a zis că e o lege nouă acum, în România.”

„Dacă mai iei legătura cu băiatul meu, ai de-a face cu mine, știu totul”

Pe cât puteam, am început să îl urmăresc și să nu îi mai aduc parfumuri și bani, de vreo doi ani, dar totuși îl mai sunam să îl întreb dacă mai știe ceva de băiat. Gherasim mi-a zis că nu îi mai răspunde băiatului la telefon, chiar l-a blocat, pentru că l-a înjurat. MINCIUNI! În vara anului trecut am reușit să îl internez din nou pe băiat, mai întâi la Pitești, apoi la un spital din București. Încă din prima săptămână mi-a cerut telefonul, spunându-mi că trebuie să sune pe cineva și că îl pierduse pe al lui. Acel cineva era Gherasim, pe care l-a rugat să vină să îl scoată din spital. Călugărul l-a avertizat să nu audă cineva că vorbește cu el. Mi-a rămas numărul în telefon. A doua zi, aceeași poveste. Îmi cere telefonul și se îndepărtează de mine să vorbească. Ajung acasă și îl sun pe Gherasim de pe alt telefon și-l întreb: «Părinte, chiar nu ai mai vorbit cu băiatul meu, e la spital, sunt foarte necăjită». Gherasim mi-a zis: «Nu mai am ce vorbi cu el de când m-a înjurat!». Nu am mai răbdat, am luat urgent un taxi, am mers la Mănăstirea Bascovele și i-am spus: «Dacă mai iei legătura cu băiatul meu, ai de-a face cu mine, știu totul, ai vorbit cu el de pe telefonul meu»… Cu ajutorul bunului Dumnezeu, băiatul meu s-a ținut de tratament, iar în octombrie anul trecut a venit la mine, în Franța. Dar eu cum mă duceam dimineața la serviciu și mă întorceam seara, vorbea mereu cu Gherasim pe ascuns.”

„Numai bunul Dumnezeu m-a întărit, de n-am făcut infarct”

„Până la un moment dat, s-a enervat băiatul că i-ar fi zis Gherasim să nu mai dea banii pe prostii și să îi dea și lui, că are nevoie de 1000 de euro să meargă la Viena. Seara, când am ajuns acasă, băiatul mi-a zis: «Ia uite la ăla (Gherasim, n.red.), după ce că l-am ajutat mereu, cu toți banii pe care mi i-ai trimis, și eu mai rămâneam cu 40-50 de lei, și s-a folosit de mine, mi-a făcut sex oral… Iar apoi a zis că sunt binevăzut în fața lui Dumnezeu, să fac milostenie cu el că, dacă nu, intră diavolul în el. Iar mie mi-a fost milă de el. Iar la sfârșit zicea bogdaproste și-mi dădea un măr».
Înalt Preasfințite, credeți-mă că numai bunul Dumnezeu m-a întărit de n-am făcut infarct. Mi-a povestit băiatul că, de cinci ani, s-a folosit de el făcându-i sex oral. Prima dată s-a întâmplat la Biserica «Maica Domnului» din cart. Trivale, apoi îl chema acasă și la Bascovele, în timp ce se uita la filme porno. A doua zi l-am sunat pe Gherasim și l-am făcut albie de porci. Nemernicul m-a avertizat că s-ar putea să se întâmple ceva rău cu băiatul, să am grijă. Bineînțeles că l-a sunat apoi pe băiat, în timp ce eram la lucru, și sunt sigură că l-a desființat și seara, când am ajuns acasă, băiatul mi-a zis că mă omoară și el se aruncă de la etajul șase, unde locuiam…. Înalt Preasfințite, este în pericol viața băiatului meu, acest individ este lipsit de scrupule, taie și spânzură, după cum văd, numai să iasă el basma curată.
Băiatul mi-a spus să nu cumva să audă Gherasim că iar s-a destăinuit la mine, pentru că-și face de cap, dar asta este strigător la cer, cum aș putea să acopăr un nemernic ca ăsta?! Înalt Preasfințite Părinte, în speranța că veți face lumină în această bestie, vă mulțumesc anticipat.
14.09.2019
Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop al Argeșului”
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii