Web Analytics

Mesajul prefectului Emanuel Soare cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

de | 1.06.2020 10:49 | Actualitate

Ziua internaţională a Copilului este sărbătorită în România şi în alte aproximativ 50 de ţări, la data de 1 iunie. Prin rezoluţia nr. 836, adoptată la 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a recomandat ca toate ţările să instituie o Zi a copilului (Universal Children’s Day), care să reprezinte „o zi a fraternităţii şi înţelegerii între copiii de pretutindeni, a activităţilor dedicate promovării idealurilor şi obiectivelor Cartei şi bunăstării copiilor din toată lumea”. La 16 noiembrie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care s-a modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 Iunie – Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

“Astăzi, de Ziua Internațională a Copilului, este un bun moment să conştientizăm că adevărata bogăţie a unui stat sunt copiii. Copiii au nevoie de căldură sufletească pentru a crește frumos, dar și de responsabilitate și implicare din partea noastră, pentru a le asigura egalitatea de șanse în ceea ce privește accesul la educație și sănătate. Stă în puterea noastră să-i ajutăm să-și găsească drumul cel mai potrivit în viață și să le oferim confortul și siguranța de care au nevoie.
Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieții, iar copiii – cel mai mare dar pe care îl primim. Să ne bucurăm astăzi de copiii noștri și să încercăm în fiecare zi să le facem copilăria cât mai frumoasă, gândindu-ne la ce e mai bun pentru ei și pentru viitorul lor! La mulţi ani, dragi copii și părinți!”, a transmis prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole