Memoriile lui Fologea au ajuns la tinereţea de la ARO

de | 10.05.2017 16:19 | Cultură

4 01„Înainte eram mai buni, acum timpul s-a comprimat şi, câteodată, ne urâm” – poate că e vorba de nostalgie, dar cel care a spus aceste lucruri nu-şi permite în mod intenţionat să fie sentimental. Aşa e felul lui de a fi. Atât! Iar instinctual îi este şi obiceiul de a povesti. Astfel a ajuns la a doua cronică a timpului vieţii lui, cea despre tinereţea petrecută la ARO Câmpulung ca electrician şi „lucrător cu munca politică”, adică secretar UTC. Marinică Fologea este cel care povesteşte despre momente care deja au devenit poveste.
Lansarea volumului „Drum întrerupt”, al doilea din seria „Mi-La şi Si-La”, a avut loc vinerea trecută în prezenţa prietenilor şi cunoştinţelor autorului, expert în cadrul ADR Sud Muntenia. Maestrul de ceremonie a fost de această dată scriitorul şi jurnalistul Sorin Durdun, iar autorul, Marinică Fologea, l-a avut alături încă o dată pe preotul profesor Daniel Oprescu, cel care îi este nu numai confesor spriritual, ci şi susţinător în demersul redactării memoriilor. Iar din asistenţa numeroasă nu au lipsit foşti colegi de la ARO, mulţi ajunşi lideri politici, oameni de afaceri sau, pur şi simplu, pensionari.
Cartea prezintă drumul început de Marinică Fologea în cariera profesională şi cea politică de utecist, ultima întreruptă brusc de Revoluţia din 1989. E mai mult decât o relatare personală, reprezintă chiar o cronică a unor ani din istoria uzinei ARO.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii