Web Analytics
scris joi, 13.10.2022

Membrii Asociației Naționale Cultul Eroilor vor depune o coroană de flori la mormântul Reginei Maria de la Curtea de Argeș

Cu binecuvântarea ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, membrii Asociației Naționale Cultul Eroilor ” Regina Maria”, filiala Argeș, vor ajunge sâmbătă dimineață (15 octombrie) la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș pentru a depune coroane de flori la mormântul Reginei Maria.

Membrii Asociației Naționale Cultul Eroilor vor depune o coroană de flori la mormântul Reginei Maria de la Curtea de Argeș

Citește și: Regina Maria, onorată la Cercul Militar Pitești, printr-o expoziție de fotografie

Chiar în această zi, pe 15 octombrie, se vor împlini 100 de ani de la încoronarea de la Alba Iulia (din 1922 – n.n.). Asociația noastră îi poartă numele Reginei Maria și, din acest motiv, vom merge să-i cinstim memoria. Suntem asociație de utilitate publică, sub înaltul patronaj al Ministerului Apărării Naționale și cu binecuvântarea Preafericitului Daniel, pentru a ne desfășura activitatea. Deci, avem parteneriat și cu M.Ap.N., și cu Biserica Ortodoxă Română.

În acest an, dar pe 18 iulie, am mai avut o acțiune de acest gen: cu binecuvântarea ÎPS Calinic, am comemorat-o pe Regina Maria, tot la Mânăstirea Curtea de Argeș, la 84 de ani de la moartea sa. Asociația noastră, în parteneriat cu Liga pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari, filiala Argeș, și cu filiala ”Posada” a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ”Al. Ioan Cuza”, a participat la o slujbă de pomenire, cu prilejul căreia au fost depuse coroane de flori la mormântul ei, iar Corul Veteranilor ”Mihai Viteazul” a interpretat cântece patriotice și religioase. Timp de două ore a fost o ceremonie înălțătoare la mânăstire” – ne-a povestit plutonierul adjutant principal (rtg) Marin Niță, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Argeș.

Iar de acolo, am plecat la Barajul Vidraru și am fost pe lac cu vaporașul” – ne-a spus, la rându-i, Mihail Georgescu, fost director general al ”Arpechim”, unul dintre vicepreședinții Asociației.

(Fotografiile ilustrează evenimentul din iulie)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *