Medicul Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș: “Viața este la fel de importantă pentru toți pacienții”

de | 27.01.2022 10:21 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Medicul Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș, afirmă că gestionarea pandemiei de coronavirus nu înseamnă doar tratarea bolnavilor Covid, ci și a celorlalți suferinzi.

Citește și: Ministrul francez al Apărării, în vizită la Bucureşti

“În vreme ce, de exemplu, miniștrii USR ai Sănătății au transformat multe spitale din țară, inclusiv pe cel din Câmpulung Muscel, în #spitale exclusiv Covid, blocând accesul a mii și mii de alți bolnavi în acestea, Ministerul Sănătății condus de PSD se ocupă acum și de pacienții cu alte afecțiuni.Viața este la fel de importantă pentru toți pacienții.Chiar în aceste zile, în care presa relatează creșterea numărului de cazuri COVID, Ministerul Sănătății asigură tratamentul în România pentru copiii care se nasc cu malformații cardiace, fără a fi nevoie de transferul lor în străinătate.Cât despre pandemie, obiectivul este clar: să testăm mai mult, pentru a identifica mai multe persoane pozitive, care să fie tratate în faze incipiente ca să nu mai ajungă în spitale și pentru a opri infectarea altor persoane.

Citește și: CNS Cartel ALFA sesizează DNA cu privire la constituirea unui grup infracțional la vârful conducerii politice a României

În plus, așteptându-se la această evoluție a numărului de cazuri, dată fiind rapiditatea cu care se răspândește varianta Omicron, ministrul Sănătății a luat mai multe măsuri care să prevină creșterea spitalizărilor și a deceselor, dintre care amintim:Creșterea capacității de testare – inclusiv testare gratuită la medicul de familie și în centrele de testare.Centre de evaluare pre-spitalicești pentru pacienții cu forme ușoare sau mediiAntivirale pe bază de rețetă în tratamentul ambulatoriu al persoanelor cu simptome ușoare sau medii.”, transmite Remus Mihalcea. 

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Haine contrafăcute scoase la vânzare de argeșeni
Haine contrafăcute scoase la vânzare de argeșeni

Polițiștii au continuat controalele în societățile comerciale. Astfel că, în patru magazine din Câmpulung, agenții au descoperit comercianții care puneau la vânzare haine contrafăcute. 550 de articole vestimentare au fost identificate neconforme, iar vânzătorii s-au...


Loading RSS Feed