Web Analytics

Medicul argeșean Valeriu Gheorghiță: „Redeschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”

de | 4.01.2021 08:42 | Actualitate, Politica si Administratie

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că redeschiderea şcolilor pentru cursuri faţă în faţă nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor.

CITEȘTE ȘI…Colegii lui Marian Godină îl amenință cu bătaia pentru că nu e de acord cu protestele polițiștilor

El a declarat că personalul din învăţământ este prioritizat, având în vedere că deserveşte o activitate esenţială, transmite agenția de presă News.ro.

Întrebat, duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, dacă persoanele care aşteaptă să se intre în etapa a treia nu ar putea, la cerere, să se vaccineze mai repede, în condiţiile în care există personal medical şi persoane din categoriile de risc care nu vor să se vaccineze, Gheorghiţă a răspuns: 

„Nu, pentru că nu avem o disponibilitate practic infinită a acestor vaccinuri. În situaţia în care am fi în această situaţie, categoric nici nu ar mai fi nevoie de prioritizare şi atunci toate persoanele care doresc să se vaccineze s-ar prezenta la un centru de vaccinare şi s-ar vaccina, însă având în vedere că disponibilitatea este treptată şi vorbim de o eşalonare a tranşelor de vaccinuri săptămânală, noi trebuie să asigurăm în primul rând accesul la prima doză şi ulterior rapelul, pentru că aşa cum reiese din studiile clinice eficacitatea de peste 95% reiese ca urmare a efectuării celor două doze, atât doza iniţială, cât şi doza de rapel, la 21 de zile”.

El a mai precizat că peste tot există această prioritizare a categoriilor de populaţie.

CITEȘTE ȘI…Judecarea apelurilor în complete de 3 judecători se va face în cazul proceselor pornite de pe 1 ianuarie 2023

 

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole