Web Analytics
scris miercuri, 03.07.2024

Medicii şi asistenţii ar putea să urmeze cursuri de comunicare

Medicii şi asistenţii ar putea să urmeze cursuri de comunicare pentru a învăţa cum să interacţioneze mai bine cu pacienţii şi aparţinătorii lor, spune ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila. El a precizat că acestea ar trebui să facă parte din programul de pregătire a personalului de specialitate:

Medicii şi asistenţii ar putea să urmeze cursuri de comunicare

Citește și Un tânăr cu probleme psihice a atacat ambulanțierii, apoi a sărit în Dâmbovița

„Oamenii când sunt bolnavi sau familiile copiilor, când aceştia sunt bolnavi, au nevoie nu numai de încurajare, au nevoie de o explicaţie, au nevoie de o persoană cu care să comunice şi care să le înţeleagă neliniştile şi au nevoie de încurajare, au nevoie de empatie. Lucrurile astea poţi să le ai nativ, dar ele trebuie dobândite într-un cadru instituţional, pe care îl oferă şcoala”, a spus Alexandru Rafila.

Unele univeristăţi din ţară le oferă studenţilor astfel de cursuri. La cea de Medicină şi Farmacie „George Emil Palade” din Târgu Mureş comunicarea cu pacientul este o materie obligatorie, a explicat rectorul Leonard Azamfirei:

„Noi de 10 ani de zile avem această materie, care este o materie obligatorie. Studenţii au cursuri de comunicare medic-pacient, au activităţi practice în acest sens, astfel încât dacă această abordare pe care o întâlnim în toate universităţile din lume se va realiza şi în România, cu siguranţă că ar fi un câştig pentru întregul sistem”, a declarat Leonard Azamfirei.

Şi alte facultăţi de medicină au în program o astfel de materie, însă în cele mai multe dintre ele este opţională, transmite Radio Târgu Mureş.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită