Web Analytics

Medicii legiștii trag un semnal de alarmă. Tot mai mulți tineri MOR din cauza drogurilor

de | 11.09.2023 21:24 | Actualitate, Home

Medicii legiști de la Iași trag un semnal de alarmă pe care autoritățile par să-l neglijeze: tot mai mulți tineri MOR din cauza consumului de droguri. Specialiștii cer urgent o înăsprire legislativă, dar și aparatură modernă de detectare a concentrației substanțelor interzise, potrivit Realitatea. 

Citește și: Ioana și Teodora, fetele de la AGVPS, au încins internetul. „Au vânătorii ce să ia în cătare”

„Am observat faptul că justiția nu este adaptată modificărilor rapide care survin la nivelul societății. Îmi vine în minte situația cu care ne confruntăm cel mai des acum, anume consumul de droguri și de substanțe psihoactive. Acesta a luat o amploare și s-a întâmplat atât de rapid încât a prins Institutele de Medicină Legală descoperite. Consumul de droguri duce la comiterea multor fapte antisociale, omoruri sau sinucideri.

Multe persoane decedează din cauza unor consumatori de droguri care au devenit din ce în ce mai periculoși și din acest motiv se impune o modificare legislativă rapidă, privind acest consum de substanțe, precum și dotarea Institutelor de Medicină Legală cu aparate de ultimă generație pentru dozarea drogurilor respective”, a transmis prof. dr. Călin Scripcaru, medic legist la Institutul de Medicină Legală din Iași, citat de BZI.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *