Web Analytics
scris sâmbătă, 25.05.2024

Medicii, disperați: șaizeci de copii au ajuns la spital după ce au fost spălați cu insecticid

Medicul Mihai Gafencu de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara a declarat că starea fetiţei de 10 ani din Caraş-Severin care a ajuns la spital după ce mama a folosit în locuinţă o substanţă toxică, de uz veterinar, dar cu care a şi spălat-o, este foarte gravă. De la începutul anului au fost 60 de astfel de cazuri.

Medicii, disperați: șaizeci de copii au ajuns la spital după ce au fost spălați cu insecticid

Citește și: Copil de 8 ani, căzut din telescaun în stațiunea Straja. Era însoțit tot de un minor

Medicul spune că pacienta are cel mai probabil şi alte boli asociate şi atrage atenţia asupra lipsei accesului la istoricul medical al copilului, din cauza faptului că acesta nu este luat în evidenţa unui medic de familie, în zona rurală din care provine. Medicul spune că, în ultimii 15-20 de ani, nu s-au mai confruntat cu astfel de cazuri de intoxicaţie cu substanţe de uz veterinar şi că oamenii trebuie să ceară sfatul unui specialist atunci când au nevoie de soluţii pentru îndepărtarea puricilor, păduchilor, scabiei sau altor probleme de acest gen. Potrivit medicilor, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 60 de cazuri de copii spălaţi cu insecticide.

”Starea fetei este o stare de gravitate majoră, este în continuare în comă, într-o comă destul de aprofundată. Noi avem o scală, este un Glasgow Scale Coma 3, iar îmbunătăţire pare-se că nu prea se produce pentru că s-au adăugat nişte episoade convulsive, ca urmare, cel mai probabil, a intoxicaţiei din categoria aceasta a organofosforicelor”, a declarat medicul Mihai Gafencu de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, referindu-se la cazul fetiţei de 10 ani din Caraş-Severin care a ajuns în stare gravă la spital după ce mama sa a folosit o substanţă de uz veterinar pentru a scăpa de purici.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...