Web Analytics

Măturătorii din Piteşti se plâng că nu sunt plătiţi de sărbătorile legale

de | 27.06.2019 13:41 | Dezvăluiri

# Criză la Salpitflor: acuzaţii de discriminare salarială # Sindicaliștii angajați la Salpitflor cheamă în judecată societatea comercială din subordinea CL Pitești, pe care o acuză de abuzuri asupra salariaților # „Oamenii își doresc două tricouri la schimb”, spune viceliderul sindical Liliana Țârcomnicu

Sindicatul Liber Flora al angajaților SC Salpitflor Green, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local Pitești, s-a reunit joi, 21 iunie, într-o ședință extraordinară, în care membrii au reclamat, pentru a doua oară în acest an, abuzuri ale conducerii și condiții proaste de muncă. Liderii de sindicat contestă noul regulament intern prin care, printre altele, şefii de echipe sunt obligaţi să-i determine pe subalterni să vină la lucru în zilele de weekend împotriva voinței lor. Sindicaliștii reclamă discriminări în ceea ce privește salarizarea și se plâng și de faptul că nu sunt plătiți suplimentar atunci când sunt chemați să muncească în zilele de sărbătoare legală. Din punctul lor de vedere, conducerea societății încalcă atât codul muncii, cât și negocierile anterioare, motiv pentru care Sindicatul Salpitflor a dat în judecată societatea comercială. Conducerea societății comerciale spune că acuzațiile sindicaliștilor nu sunt fondate.

Săptămâna trecută, sindicaliștii Salpitflor au izbucnit din nou. Salariații de la salubritate, spre exemplu, vor normarea muncii și pentru zilele de weekend, invocând faptul că sunt prea puţini pentru cât li se dă de lucru.
„Cei de la salubritate stradală au solicitat normarea muncii, atât în cursul săptămânii, cât și sâmbăta și duminica. Dacă vor activitate mai mare, să mărească grupele de oameni sâmbăta și duminica, pentru că nu mai facem față. Se depășește norma normală a activității pe care poate să o facă zilnic un angajat. Oamenii sunt epuizați”, spune viceliderul de sindicat Liliana Țârcomnicu.

„De-aia plec de acasă, să muncesc, ca să mă plătiți, nu să-mi dați libere!”

O altă nemulțumire semnalată este aceea că oamenii sunt chemați la muncă în zilele de sărbători legale fără să fie plătiți pentru asta. În plus, sindicaliștii spun că ultimele creșteri salariale s-au făcut preferențial.
„S-a făcut diferența între noi, care muncim pe ploaie, pe frig, luăm grămezi de pe jos, și șoferii și șefii de echipă. Lor le-au mărit salariile, nouă, la încărcători, măturători, nu ne-au pus nici 10 lei la salariu. S-a făcut discriminarea asta. Ne cheamă sâmbăta și duminica la lucru, dar ce am înțeles eu, n-ar trebui să fie obligatoriu. Directorul ne-a spus că e obligatoriu să muncim și în aceste zile. De la sindicat am aflat că în contract nu scrie că suntem obligați. Apoi e problema sărbătorilor legale. Vine Sfânta Maria… Cum facem? Eu am lucrat pe 25, 26 decembrie, de Crăciun, și 1, 2 decembrie. Nu m-au plătit, mi-au dat liber pentru zilele alea. I-am zis directorului: „Eu n-am nevoie de liber, am venit la muncă, trebuie să mă plătiți! Nu mă interesează că mi-ați dat 3 zile libere. Eu vreau să ies bine la bani, că de-aia plec de acasă, să muncesc, ca să mă plătiți, nu să-mi dați libere!””, a declarat, pentru „Jurnalul de Argeş”, Aurel Vlăsceanu, încărcător la Salpitflor.
Și nu e singurul salariat care a ridicat aceste probleme. „Au pus în aplicare o creștere salarială discriminatorie. Fără negocieri, fără nimic, s-au hotărât să facă ei niște creșteri la o parte din salariați, unii cu studii superioare și la câțiva mecanici de utilaje. Avem mai mulți mecanici utilaj, dar numai o parte din ei primesc această majorare. Din moment ce toți efectuează aceeași muncă, nu înțeleg de ce nu s-au gândit să le dea la toți la fel. La prestări servicii sunt diferențe de 400 de lei între oameni care fac aceeași activitate. Nu s-au raportat nici la funcții, nici la studii. Nu știu la ce s-au raportat! Este o grilă de salarizare făcută abuziv, fără să discute cu sindicatul, cu toate că noi, înainte de asta, am soliciatat continuarea negocierilor. Abia după ce au aplicat această grilă m-au chemat la niște negocieri de salarizare”, spune Liliana Țârcomnicu, vicelider Sindicatul Liber Flora al angajaților .

„Este abuziv să-l chemi pe om la muncă ori de câte ori vrea angajatorul”

De altfel, cea mai mare supărare a sindicaliștilor este intrarea în vigoare, din luna mai a acestui an, a noului regulament intern, potrivit căruia coordonatorii de activitate și șefii de formație sunt puși să întocmească, la sfârșitul lunii, un grafic de lucru pentru luna următoare cu salariații care vor lucra în zilele de sâmbătă și duminică, respectiv în zilele de sărbători legale, cu precizarea că nerespectarea obligației de a întocmi aceste grafice constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit dispozițiilor legale și regulamentului intern.
„Salpitflor a dat spre consultare sindicatului un regulament intern, iar din 2 mai 2019, a pus în aplicare altul. De două luni, unitatea funcționează după un nou regulament. Noi, automat, i-am acționat în instanță. Cerem atât anularea actualului regulament intern (vă dați seama că este abuziv să-l chemi pe om la muncă ori de câte ori vrea angajatorul, din moment ce Codul muncii și negocierea anterioară cu sindicatul arată foarte clar că în timpul liber omul vine la muncă doar cu acordul lui. Ei vor să-și dea omul acordul… obligat) și contestăm inclusiv modul de aplicare a acestei grile de salarizare”, mai spune viceliderul de sindicat.
Acțiunea în instanță a fost făcută în luna mai, deocamdată în numele sindicatului. „Acum vom veni cu o completare la dosar cu cei care au dat semnături și vor rămâne în acțiune (…). Am întrebat membrii de sindicat dacă sunt de acord cu această acțiune la instanță, că ne trebuiau semnăturile lor. Cei prezenți în sală și-au dat acordul și o să continuăm să ne întâlnim și cu ceilalți, care n-au putut să vină din motive de navetă”, adaugă Liliana Țârcomnicu.

„Ce căutaţi la sindicat? Ce vă face sindicatul?”

Viceliderul de sindicat mai spune și că asupra sindicaliștilor se fac constant presiuni pentru părăsirea organizației.
„Băieții de la coloana auto mi-au confirmat că li se spune: «Ce căutați la sindicat? Ce vă face sindicatul? Mai bine plecați, vă mănâncă banii! Mergeți și vă faceți alte treburi. Mai bine vă retrageți!». Fac presiuni să se retragă din organizația sindicală, un lucru foarte urât. Vă dați seama că sindicatul le stă ca un cui în coastă, dar, atât cât putem și ne permite legea, încercăm să apărăm aceste drepturi ale oamenilor, că, vă dați seama, îi tratează ca pe sclavi. Așa suntem considerați, sclavi, din moment ce încearcă să ne impună acese lucruri, încălcând legea (…). Tot trimit comisii pe teren să-i controleze cu fiola. Nu este de criticat, dar așa, în mod repetat, mi se pare aiurea, dacă tot ai niște șefi de activități, care au niște fișe ale postului pe care trebuie să și le îndeplinească”, mai spune Liliana Țârcomnicu.

„Celor care lucrează la decolmatări canale le-au dat cizme nepotrivite”

Trebuie amintit şi faptul că salariații reclamă și faptul că nu au echipamente de lucru adecvate. „Oamenii își doresc măcar două tricouri la schimb. Celor care lucrează la decolmatări canale le-au dat niște cizme nepotrivite cel puţin: „Doamnă, nu ne intră piciorul, că suntem groși la pulpă! Dacă le spunem, se supără!”. Dacă omul nu poate să îmbrace acel echipament de protecție, nu poate să facă nicio activitate de calitate. Intră cu ce au, niște bocanci pe care-i au de la unitate și cred că mai vin și cu cizmele lor de acasă”, încheie viceliderul de sindicat.

Ce spune conducerea Salpitflor Green

Am cerut un punct de vedere și de la conducerea Salpitflor Green. Directorul societății comerciale a transmis un răspuns pe nu mai puțin de cinci pagini (pe care îl puteți citi integral pe site-ul ziarului nostru jurnaluldearges.ro, începând de joi, 27 iunie), în care neagă acuzațiile aduse conducerii societății comerciale.
Directorul George Daniel Dumitrache (foto) spune că societatea Salpitflor Green a înaintat Sindicatului Liber Flora spre consultare Regulamentul Intern al Societății, dar că liderii sindicali ar fi luat documentul fără să-și exprime un punct de vedere legal și argumentat cu privire la acesta, făcând afirmația „mergem la instanţă şi anulăm tot”.
În plus, spune conducerea societăţii, sindicatul nu a dat curs invitaţiei de a participa la consultare şi „regulamentul respectă prevederile legislaţiei în vigoare şi, de asemenea, la aprobare s-a ţinut cont de menţiunile Sindicatului Liber Flora, în măsura în care acestea respectau prevederile legislaţiei în vigoare”.
Daniel Dumitrache mai spune că Salpitflor Green SA „respectă prevederile legislaţiei în vigoare şi permanent solicită Sindicatului Liber Flora să apere drepturile salariaţilor şi să promoveze interesele profesionale, economice şi sociale ale acestora”.
Referitor la munca în zilele de repaos, directorul spune că societatea desfășoară activități specifice serviciului de utilitate publică și serviciului public de administrare a domeniului public și privat de interes local, iar activitatea nu poate fi întreruptă, dar că totul se defășoară în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii și că, așa cum spun prevederile legale, „salariaților li se asigură compensarea cu timp liber, iar în cazul în care, din motive justificate, nu se asigură liber, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază”.
„Referitor la normarea muncii, precizăm că aceasta se aplică tuturor categoriilor de salariați şi se exprimă sub formă de norme de timp, norme de producţie, norme de personal, sferă de atribuţii sau sub alte forme corespunzătoare specificului fiecărei activităţi (…)”.
Dumitrache mai spune că echipamentele de protecţie sunt adecvate și că acestea „se acordă în baza unor tabele în care se specifică de către salariat măsurile şi, de asemenea, salariatul semnează de primire, confirmând măsurile”, dar şi că salariații beneficiază lunar de alimentație de protecție.

Mai jos, puteți citi integral comunicatul societății. Sau puteți da click AICI pentru a vizualiza versiunea PDF a răspunsului Salpitflor Green.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Este abuziv să-l chemi pe om la muncă ori de câte ori vrea angajatorul”
    Nu este deloc abuziv, dar trebuie platit ! In zilele de sarbatoare trebuie platit dublu. Asa este corect si de bun simt !