Web Analytics

Materiale pirotehnice confiscate de jandarmi în Pitești

de | 28.12.2019 18:24 | Actualitate

 

În cursul acestei zile, o femeie a fost depistată de către jandarmi având asupra sa 32 baterii pirotehnice din clasa a 2-a și a 3-a pe care intenționa să le comercializeze în apropierea unui centru comercial din municipiul Pitești.

Astăzi pe raza municipiului Pitești jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni de verificare în vederea prevenirii și combaterii comercializării ilegale de articole pirotehnice, în timpul căreia au surprins o femeie care deţinea şi comercializa în mod ilegal, în apropierea unui centru comercial 32 de baterii pirotehnice din clasa a 2-a și a 3-a.

S-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a materialelor ilegale şi la întocmirea actelor de sesizare a organelor de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ”Comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni” conform art. 37, lit. c. din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Jandarmeria Argeş reaminteşte că legea interzice orice operaţiuni cu materiale pirotehnice efectuate de către persoane fizice neautorizate şi atenţionează asupra pericolului la care se expun cei care cumpără şi folosesc aceste obiecte periculoase, dar şi asupra pericolului la care îi expun pe cei din jur.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii