Web Analytics
scris vineri, 02.02.2024

Măsuri recomandate în școli și spitale după instituirea stării de alertă epidemiologică

A fost decretată stare de alertă epidemiologică în România, din cauza gripei. Numărul de îmbolnăviri şi decese a crescut dramatic în ultimele săptămâni. Astfel, toate unitățile medicale vor fi nevoite să reducă sau să suspende programul de vizită şi vor fi nevoite să reintroducă circuitele separate acolo unde este posibil. În primul rand să organizeze saloane separate pentru cei cu gripă sau infecții respiratorii acute.

Măsuri recomandate în școli și spitale după instituirea stării de alertă epidemiologică

Citește și: Avocaţii lui Ion Georgescu susţin că denunţătorul Valeriu Nicolae s-a comportat ca un investigator şi că l-a provocat pe primar

Totodată, spitalele trebuie să se asigure că au stocuri suficiente de antivirale și alte tratamente specifice bolii, iar personalul medical să poarte cu strictețe echipamentul medical. În plus masca va fi recomandata în spitale pentru pacienți și aparținători.
Măsuri mai multe vor fi recomandate și în scoli. Triajul epidemiologic, înainte de începerea cursurilor, dar și triajul făcut acasă de părinți. În niciun caz copilul cu simptome specifice nu va fi trimis la școală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *