Web Analytics
scris miercuri, 12.06.2024

Măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și produsele agricole

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a avut o primă întâlnire cu procesatorii din industria alimentară pentru a discuta cadrul pentru instituirea de măsuri de combatere a creșterii excesive a prețurilor la produsele agricole și alimentare, precum și la îngrășăminte, furaje și pesticide.

Măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și produsele agricole

„Datele INS ne arată încă o dată că măsura plafonării adaosului comercial a avut efectele așteptate și a dus la scăderea prețurilor pentru alimentele de bază. Vă mulțumesc că aveți deschiderea pentru o analiză amănunțită a costurilor de producție pentru toate produsele agroalimentare, astfel încât împreună să decidem soluția corectă pentru consumatori, pentru cei care produc, dar și pentru cei care comercializează aceste produse. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a le oferi produse românești la prețuri decente. Înțeleg foarte bine nevoia de câștig a fiecăruia, însă creșterea nejustificată a prețurilor nu va fi tolerată”, a declarat ministrul Florin-Ionuț Barbu.

Citește și Podul de la Brăila, în reparații pentru a treia oară într-un singur an

Ministerul Agriculturii mai transmite că discuțiile vor continua în perioada următoare și cu reprezentanții marilor rețele comerciale, astfel încât măsurile vor fi discutate cu toate părțile implicate în procesul de consultare în vederea definitivării cadrului legal.

Foto: Facebook Ministerul Agriculturii

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită