Web Analytics

Mașină răsturnată pe DN 73C în comuna Valea Iaşului

de | 21.01.2020 12:49 | Actualitate

 

Din verificările preliminarii, efecutate de poliţiştii Formaţiunii Rutiere Curtea de Argeş, s-a stabilit că în această dimineață un bărbat de 37 de ani, din Mușăteşti, care conducea un autoturism pe DN 73C, pe fondul neadaptării vitezei la drumul în coborâre şi uşoară curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă, a intrat în şanţ, după care s-a răsturnat.

Din eveniment a rezultat rănirea uşoară a celui de-al doilea ocupant al maşinii, pasager dreapta faţă, tânăr de 22 de ani, din aceeaşi localitate, care a fos transportat la spital.

Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut, fiind întocmit dosar penal conform art. 196 din Codul Penal.

Recomandări privind circulația

Având în vedere importanţa condiţiilor meteo nefavorabile, cu specific de carosabil umed, cu posibilitatea apariţiei fenomenului de polei, cu posibilitatea întâlnirii de porţiuni cu gheaţă sau chiar zăpadă în zonele de munte, poliţiştii argeşeni recomandă:

1.Conducătorilor de autovehicule:

-respectaţi regulile de circulație, circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, pentru a putea observa la timp și evita orice obstacol care ar putea apărea, adoptaţi o manieră preventivă de condus și respectaţi indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

-păstraţi calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante, cum ar fi depăşirea coloanelor de autovehicule în condiţii de trafic aglomerat.

-nu consumaţi alcool sau substanțe cu efect psihoactiv (cum sunt unele medicamente) şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!

-nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi, fără să aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip ”hands-free”.
2.Sfaturi pentru pietoni:

-traversaţi doar prin locurile permise și nu începeți traversarea până când nu sunteți siguri că intenţia a fost observată de conducătorii de autoturisme, iar aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

-în condiţii de vreme nefavorabilă să nu vă obturați câmpul vizual cu obiecte vestimentare sau de garderobă.

-deplasarea, în special noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă, să fie efectuată numai pe trotuar sau pe acostamentul drumului.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii