Web Analytics

Mașină proiectată în stâlp după ce un șofer s-a grăbit la semafor

de | 6.11.2019 11:57 | Actualitate

Un accident rutier a avut loc în Pitești, după ce un șofer, care consumase alcool, s-a grăbit și a forțat semaforul. S-a întâmplat, astăzi, la intersecția străzilor Maior Șonțu cu Republicii. Un piteștean care se îndrepta din cartierul Craiovei, pe strada C. A. Rosetti, nu a respectat semnificația culorii galbene a semaforului electric și s-a izbit în intersecție de un alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat de 54 de ani, din Piteşti. În urma impactului, al doilea autoturism a fost proiectat într-un stâlp. Nu au fost victime, doar pagube materiale.

S-a stabilit că șoferul vinovat, în vârstă de 58 de ani, avea o alcoolemie mai mică de 0, 40 mg/l alcool pur în aerul expirat. După efectuarea verificărilor, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 1.595 de lei. Acestuia i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.
De asemenea, precizăm că în situația producerii unui eveniment rutier, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, deținătorul permisului de conducere nu beneficiază de posibilitatea reducerii perioadei de suspendare.

Pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere, polițiștii argeșeni vă recomandă:

Acționați pedala de accelerație cu moderație și respectați regulile de circulație de pe sectorul de drum pe care îl parcurgeți. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, luați în considerare că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo și de trafic, nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic și păstrați distanța de siguranţă în mers.

Pietonilor le recomandăm să circule cu atenție, să traverseze doar prin locurile permise și numai după ce s-au asigurat că intenția de a traversa a fost observată de conducătorul auto, care să aibă timpul necesar pentru a opri în condiții de siguranță. Totodată, le recomandăm să nu își limiteze câmpul vizual cu articole de vestimentaţie voluminoase.

Sursă foto: Facebook Info Trafic Pitești

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii