Web Analytics

Martor ocular: „Maşina s-a dus direct peste ea. A luat-o de la gât…”

de | 6.04.2017 17:20 | Dezvăluiri

11 SoferLeoniArestat02# Exclusiv. Accidentul teribil de la Leoni # Martorul Andrei Adelin Dumitru mai spune că fratele şoferului ucigaş, angajat şi el la Leoni, le-a ameninţat pe colegele care au fost martore la tragedie
Colegii Irenei Ilic, tânăra de 28 de ani ucisă pe loc și al celorlalte cinci persoane victime ale cumplitului accident de joi de la Leoni Bascov, își amintesc cu groază teribilul moment. „Eram în pauză și mă aflam la doar trei metri distanță, puteam să fiu eu în locul ei sau oricare altul dintre colegi… Mașina, când a sărit, s-a dat de-a latul și s-a dus direct peste ea. A luat-o de la  gât… S-a lipit cu fața de capotă, după care mașina s-a urcat peste ea. Era deja moartă când am scos-o de acolo. Oamenii de pe terasă erau toți înmărmuriți. Unii leșinaseră pe jos… Cred că mulți dintre ei sunt și acum șocați”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Andrei Adelin Dumitru (20 de ani), unul dintre colegii care au ajutat la scoaterea trupului Irenei Ilic de sub mașină.
O știa pe tânăra care și-a pierdut joi viața. „Am cunoscut-o, deși n-am lucrat pe bandă cu ea. Era la cablaje-matisare. Din câte am înțeles, venise la un schimb de experiență. Soțul ei era chiar șeful de echipă. Urmau să se întoarcă împreună la ei acasă, vineri, însă joi s-a întâmplat nenorocirea. Practic, mai avea o singură zi… Păcat, fiindcă era însărcinată, în luna a treia, după cum spuneau colegele din secție”, povestește Andrei Adelin Dumitru.

„Fratele a intrat peste ele și le-a amenințat”

Imediat după teribilul accident, fratele lui Andrei Cristian Caramelea – tânărul care a provocat tragedia – căruia șoferul venise să-i aducă un pachet, ar fi recurs la intimidări la adresa celor care-i incriminează ruda.
„Fratele lui ar fi fost pus să-și dea demisia, din câte am înțeles eu, tocmai pentru că a amenințat persoanele care s-au dus să dea declarații, spunând că, dacă fac asta, or să aibă de-a face cu el… O fi zis-o la nervi, nu știu… În fine, el știe ce-o fi vrut să spună. Ce anume avea de gând, n-a specificat. Pe mine personal nu m-a amenințat, dar a zis-o la modul general, prin intermediul fetelor care s-au dus la cabinet după ce li s-a făcut rău. A intrat peste ele și le-a amenințat. Mie nu mi-a fost teamă de amenințări, m-am dus la Poliție și am declarat ce am văzut. Apoi, nu l-am mai remarcat la muncă zilele astea”, mai spune Andrei Adelin Dumitru.

„Un prieten l-a întrebat de ce merge așa tare cu mașina: «Așa merg eu!» i-a răspuns el”

11 AndreiAdelinTânărul martor a fost coleg de liceu cu  Andrei Caramelea, șoferul vinovat de producerea accidentului. „La școală, părea un băiat liniștit sau cel puțin arăta ca un băiat liniștit, dar acum depinde și de persoană. N-am prea avut tangențe cu el. Era prieten cu o fostă colegă din clasa mea… Cred că și acum sunt împreună… Obișnuia să scârțâie mașina, era recunoscut pentru treaba asta. Chiar un prieten al fratelui lui, când le-a dus mâncare, într-o sâmbătă, l-a întrebat de ce mege așa tare cu mașina: «Așa merg eu!» i-a răspuns el… Totuși, el are permis doar de un an jumate și acum are 22 de ani”, mai povestește Adelin.
De precizat că vineri, șoferul care a produs tragedia a fost trimis în arest preventiv pentru 30 de zile, însă a contestat măsura și a cerut să fie cercetat în libertate. Avocatul șoferului încearcă acum să demonstreze că tânărul nu făcea drifturi și că ar fi fost vorba doar de un accident. Colegii consideră și ei că a fost vorba de accident, dar nu-l disculpă pe tânărul teribilist.
„Făcea de obicei drifturi în parcarea mare a fabricii, iar joi, când a ieșit din parcare, a intrat foarte tare în curba periculoasă. Mașina s-a îndreptat spre niște tiruri, el a accelerat-o și tras tare de volan, la drepta, și a ajuns în oameni… S-a speculat că ar fi fost o răzbunare, chipurile pentru că ar fi urmat să fie dat afară, dar n-a fost vorba de așa ceva. Nu urma să fie dat afară. Contractul lui mergea înainte. A fost un accident”, mai spune Andrei Adelin Dumitru.
Totuși, în zona unde s-a produs accidentul, limita de viteză era de doar 5 km/h, fiind clar marcată prin mai multe semne, însă şoferul avea 80 km/h. Andrei-Cristian Caramelea urma să intre în schimbul doi la fabrică peste numai câteva ore. 

Trupul tinerei ucise în accidentul de la Leoni a fost ridicat luni de la morgă

Irena Ilici, tânăra de 27 de ani care a murit în accidentul de la Leoni, a fost, luni,  repatriată în Serbia. Trupul neînsuflețit al femeii a fost ridicat de sora sa și câteva prietene de la morga Spitalului Judeţean din Pitești. Potrivit autopsiei efectuate sâmbătă, moartea a fost cauzată de multiple fracturi şi leziuni.
Jurnal de Argeș a încercat să obțină de la Serviciul de Medicină Legală al Spitalului Județean Argeș un punct de vedere referitor la informațiile potrivit cărora tânăra decedată în accidentul de la Leoni ar fi fost însărcinată, însă Mihaela Popescu, șefa serviciului, nu a putut confirma sau infirma informația, pe motiv că este una confidențială.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii