Web Analytics

Martor în procesul psihiatrului Azamfire: „Când am deschis plicul şi am văzut citaţia era să fac infarct”

de | 21.12.2016 12:43 | Actualitate

# Un nou termen al dosarului „Medicii Şpăgari II” # Martorii s-au plâns judecătorului de condiţiile în care au fost audiaţi de procurori la DNA Piteşti

Pe 7 decembrie, la Tribunalul Argeş s-a judecat un nou termen în care patru cadre medicale de la Laboratorul de Sănătate Mintală Argeş sunt judecate pentru că au luat mită de la sute de persoane care voiau să se pensioneze. Este vorba de medicii psihiatri Valerian Azamfire (foto) şi Eli Morman, precum şi de asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Cristina Constantinescu. Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, psihiatrul Valerian Azamfire este acuzat de nu mai puţin de 483 de infracţiuni de luare de mită, medicul Eli Morman – 14, asistenta Eleonora Stoicescu – 99 şi Carmen Constantinescu 25 de fapte. Apărătorii celor patru persoane acuzate de luare de mită au contestat înregistrările video şi audio ale procurorilor, dar şi cei 377 de martori propuşi de Parchetul General. Psihiatrul Valerian Azamfire o are ca avocată pe Daniela Andreescu, fost secretar general al Guvernului. Împreună cu avocata sa, doctorul Azamfire a contestat circa 252 de martori propuşi de Parchet.

Martorii sunt nemulţumiţi că au fost audiaţi în timpul urmăririi penale la ora 3.00 dimineaţa, deşi erau pensionari şi bolnavi

La ultimul termen al procesului celor patru cadre medicale de la Laboratorul de Sănătate Mintală Argeş a fost multă tensiune şi emoţie. Au fost audiaţi cinci martori, toţi pacienţi ai doctorului Azamfire. Toţi martorii au recunoscut că i-au oferit doctorului diverse sume de bani cuprinse între 10 lei şi 50 de lei, dar fără ca doctorul să-i ceară vreo sumă de bani. Una din martorele audiate la ultimul termen a precizat că a fost foarte mulţumită de serviciile doctorului Azamfire şi din acest motiv i-a oferit 5 sau 10 lei acestuia, fără ca el să îi ceară nimic. Unul dintre martori, Vasile Anghelache i-a povestit judecătorului nemulţumirea sa legată de faptul că a fost audiat de procurori, în timpul urmăririi penale, la 3 dimineaţa. „Sunt pensionar medical de 2 ani. Am stat o noapte la audieri anul trecut. La ora 15.00 am fost luat de mascaţi de acasă şi am fost adus la audieri la ora 21.00. Am stat acolo 7 ore. Am fost audiat pe la ora 3.00 dimineaţa de către un domn procuror de la Bucureşti, iar apoi am fost eliberat”, a precizat în faţa judecătorului martorul Vasile Anghelache.

Peste 370 de martori urmează să fie audiaţi la instanţă

Unii dintre martori au recunoscut judecătorului că pentru ei audierile sunt o traumă şi au răsuflat uşuraţi când au auzit că nu vor mai fi citaţi în dosarul medicilor. „Când am deschis plicul şi am văzut citaţia era să fac infarct. Pentru mine au fost ca o traumă aceste audieri”, a precizat fosta pacientă a medicului Azamfire, Marilena Avram. De asemenea, aceasta a recunoscut că a dat doctorului Azamfire suma de 50 de lei pentru o internare, dar precizează că doctorul nu i-a cerut nicio sumă de bani. În acest dosar urmează a fi audiaţi peste 370 de pacienţi, toţi martori propuşi de Parchetul General.
Alex Vlaicu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii