Web Analytics

Marți, zi cheie pentru aderarea României la Schengen

de | 12.12.2022 08:43 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a afirmat că ar fi greşit ca România să nu menţină subiectul aderării ţării noastre la spaţiul Schengen pe agenda europeană. El a adăugat că cei din Consiliul European pot discuta această aderare, la solicitarea României, cu acordul preşedintelui Consiliului European şi al Preşedinţiei Consiliului UE.

Citește și: Amenzi de 500 de lei pentru părinții mai multor minori care au aruncat cu petarde

„Marţi este o zi cheie în acest sens, nu doar pentru că vom avea o dezbatere în plenul Parlamentului European, ci şi pentru faptul că are loc Consiliul Afaceri Generale în cadrul căruia se setează, conform articolului 2 din Regulamentul de procedură al Consiliului European, ordinea de zi pentru Consiliul European ce va avea loc joi 15 decembrie”, a spus social-democratul, conform Realitatea.

Citește și: Pitești – locul I pe țară, la Campionatul Național de Karate Ashihara 2022

„Consiliul European poate, conform Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene, să discute despre aderarea României la spaţiul Schengen la solicitarea ţării noastre, cu acordul preşedintelui Consiliului European şi a Preşedinţiei Consiliului UE. Consiliul European oferă Uniunii, conform articolul 15 din TFUE, impulsurile necesare dezvoltării acesteia şi îi defineşte orientările şi priorităţile politice generale. La nivelul acestei instituţii se poate evidenţia faptul că veto-ul dreptei din Austria şi a celor de centru-dreapta din Olanda pune în pericol unitatea şi solidaritatea europeană a statelor membre, atât de necesare având în vedere crizele pe care le traversăm şi războiul ilegal declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei”, a declarat Victor Negrescu, conform unei postări de pe pagina de Facebook a PSD.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *