Web Analytics

Marș în memoria victimelor incendiului de la Colectiv. Portretele acestora vor fi purtate până la Parchetul General, la 7 ani de la tragedie

de | 30.10.2022 08:36 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Corupţia ucide, Iniţiativa România şi Geeks For Democracy anunţă, la 7 ani de la incendiul din Clubul Colectiv, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 65 de oameni, organizarea, duminică, a unui marş cu portretele victimelor, de la Clubul Colectiv până la Parchetul General, considerând că dosarul în acest caz a fost instrumentat superficial.

”Şi anul acesta, ca în fiecare din ultimii 7, ieşim în stradă să cerem dreptate pentru Colectiv şi pentru noi. Duminică, 30 octombrie 2022, de la ora 18:00 vom fi din nou împreună în faţa clubului Colectiv, iar apoi vom purta portretele victimelor până la Parchetul General pentru ca decidenţii din această instituţie să-şi amintească pentru ce vin la serviciu şi ce răspundere au pentru a se face dreptate”, anunţă cele trei ONG-uri.

Citește și: Accident grav pe Drumul Expres Craiova-Pitești

Ei afirmă că Dosarul Colectiv a fost instrumentat superficial, tergiversat, scindat şi s-a încercat deturnarea atenţiei publice de la faptul că spitalele şi deciziile autorităţilor au făcut mai multe victime decât incendiul în sine. 65 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi în urma incendiului din 30 octombrie 2015.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *