Marius Nicolaescu, vicepreședinte CJ Argeș: PSD vine în sprijinul românilor cu venituri mici!

de | 13.04.2022 14:17 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Voucherele pentru elevi și #români cu #venituri mici vor fi acordate de la 1 iunie, iar ele vor acoperi următoarele șase alimente de bază: pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă.Guvernul are în plan să acorde următoarele tipuri de vouchere:

Vouchere pentru alimente de bază – 50 de euro la fiecare 2 luni, pentru:– Familii cu cel puțin 2 copii sau monoparentale cu venit mai mic de 600 lei/lună– Pensionari cu venit mai mic de 1.500 lei/lună– Persoanele cu venit minim garantat– Persoanele cu dizabilitățiVouchere pentru elevii care primesc burse sociale – 30 de euro lunar pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine.Traseul de decontare a voucherelor va fi similar cu cel de la tichetele de masă.Pentru persoanele cu dizabilități, voucherele vor fi distribuite prin direcțiile de asistență socială și protecția copiilor.

Citește și: Raliul Argeșului, programat de Zilele Piteștiului

Pentru copii, vouchere vor fi acordate prin intermediul școlilor.Voucherele pentru pensionari vor fi distribuite prin casele de pensii și prin Poșta Română.În ce privește persoanele cu dizabilități, vor beneficia de vouchere în total 864.533 de persoane, dintre care 76.363 copii și 788.170 de adulți.2.340.825 pensionari vor beneficia de vouchere, având pensii sub 1.500 lei pe lună.

Numărul de familii cu venituri sub 600 lei pe lună va fi stabilit cumulând datele din REVISAL, de la ANPIS, datele din declarațiile 112 depuse de societăți, de la ANFP și de la Casa Națională de Pensii Publice.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed