Web Analytics
scris vineri, 21.07.2023

Mario Tudose, noua achiziţie de la Benfica Lisabona: „Am ales FC Argeş deoarece este echipa mea de suflet”

Ce te-a determinat să revii la FC Argeș, după episodul Benfica Lisabona?

– Trebuia să mă întorc la FC Argeș deoarece prefer să joc la o echipă de seniori. La Benfica Lisabona am jucat la juniori și aș vrea să fac pasul la o echipă de seniori. Am ales FC Argeș deoarece este echipa mea de suflet și vreau să ajut și eu cu ceva, cu ce pot, pentru îndeplinirea obiectivului, și anume promovarea în Liga I.

Mario Tudose, noua achiziţie de la Benfica Lisabona: „Am ales FC Argeş deoarece este echipa mea de suflet”

Ce ne poți spune despre perioada petrecută la Benfica Lisabona?

– A fost o experiență frumoasă, am învățat multe. A fost o perioadă importantă din junioratul meu, aș putea spune. Am învățat foarte multe lucruri acolo, deoarece au o academie de juniori de top, dar nu consider un pas înapoi venirea mea la FC Argeș, ba, chiar mai mult, îl consider un pas înainte. FC Argeș este o echipă de seniori, unde mă voi putea dezvolta. La Benfica era mai greu să ajungi la seniori, era aproape imposibil.

Citește și FC Argeș a mai perfectat o achiziție

„Îmi doresc să ne calificăm cu naționala României Under 19 la Campionatul European”

Care a fost conjuctura în care te-ai întors la FC Argeș? Cine au fost cei care te-au contactat?

– Am fost contactat de cei din conducerea clubului, dl Daniel Stanciu, dl Răzvan Tunaru, toată lumea… Și nu am stat prea mult pe gânduri deoarece asta aveam de gând să fac, să mă duc către o echipă de seniori, unde să și pot să joc, unde să și pot să fac față și am ales FC Argeș fără doar sau poate.

Ce obiectiv personal ai pentru sezonul care va începe în curând?

– Să joc cât mai multe meciuri, pentru că am nevoie clar de meciuri în picioare. Este cel mai important la vârsta aceasta să joci. De asemenea, îmi doresc să ne calificăm cu naționala României Under 19 la Campionatul European. Ca obiectiv la nivelul echipei de club este, bineînțeles, acela de a promova la vară în Liga I.

Care este situația ta în documente în ceea ce privește cluburile Benfica și FC Argeș?

– Acum sunt jucătorul celor de la FC Argeș, în co-proprietate cu Benfica, 50 cu 50%. Aceasta a fost singura variantă prin care aș fi putut pleca de la Benfica. Ca să fac pasul la seniori, cei de la Benfica au acceptat acest lucru și cei de la FC Argeș la fel.

Cum ai găsit atmosfera de la FC Argeș și cum vezi noua echipă?

– Pe o parte dintre băieți îi cunoșteam, cei care au mai rămas dinainte de a pleca eu, așa cum ar fi Tofan sau Turda. Băieții sunt de treabă, m-au primit bine, suntem un grup unit acum și eu sper că vom reuși și sunt convins că vom reuși să ne atingem obiectivul pentru acest sezon.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal la FC Argeş: „Sută la sută, FC Argeş va promova direct în Liga I. Nici nu se pune altfel problema”

„Suntem favoriți la promovare, dar trebuie să demonstrăm asta și pe teren, nu numai în teorie și pe hârtie”

Cum vezi tu ultimele meciuri amicale pe care FC Argeș le-a disputat în ultima perioadă?

– Da. Am început primul amical cu o echipă puternică de Liga I, cu Universitatea Craiova, unde am pierdut poate și pe plan de oboseală, fiind în cantonament s-a acumulat această oboseală. Iar în celelalte două meciuri, cu Vâlcea și Tunari, o echipă de Liga a III-a, respectiv de Liga a doua, pot spune că aceste echipe nu ne-au pus prea multe probleme. Sunt două echipe bune, dar noi am făcut ce trebuia, ne-am făcut jocul, am respectat ce ne-a spus mister și totul a ieșit bine.

Ce șanse are în momentul acesta FC Argeș să promoveze direct în Liga I?

– Foarte mari. Eu cred că suntem favoriți la promovare, dar trebuie să demonstrăm asta și pe teren, nu numai în teorie și pe hârtie.

„Trebuie să câştigăm fiecare meci şi la final să ne bucurăm împreună”

Cum vezi lupta pentru promovare, având în vedere că mai multe formații s-au întărit în ultima perioadă?

– Este clar că va fi greu. Ne așteaptă un sezon lung, toate echipele s-au întărit, toate au un obiectiv de îndeplinit, multe dintre ele acela de a promova. Noi trebuie să ne facem jocul nostru, să adunăm cât mai multe puncte, să câștigăm fiecare meci și la final să ne bucurăm împreună.

Cât contează faptul că FC Argeș nu va juca în Trivale meciurile de acasă, ci la Mioveni?

– Probabil că va conta. Era preferabil să jucăm la Pitești, să jucăm acasă. Din punctul meu de vedere, însă, este nevoie de un stadion modern, de ceva nou, de condiții mai bune pentru echipa aceasta, pentru că un club așa mare chiar merită și locul lui FC Argeș nu este în Liga a doua, trebuie să revenim în Liga I. Chiar dacă vom juca la Mioveni, eu îi aștept pe suporterii alb-violeți în număr cât mai mare la stadion să ne susțină, pentru că avem mare nevoie de ei și chiar și ei pot să facă diferența.

Citește și „Ne dorim să creştem aceşti copii pe care să-i dăm către FC Argeş sau către CS Mioveni”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *