Web Analytics
scris vineri, 24.05.2024

Marcel Pigulea a împlinit 81 de ani! FC Argeș nu l-a uitat

Marcel Pigulea, unul dintre fotbaliștii de marcă ai glorioasei echipe FC Argeș, care în 1972 cucerea pentru prima dată titlul de campioană a României, a împlinit vineri, 24 mai, 81 de ani. Clubul din Trivale nu l-a uitat, i-a urat pe pagina de Facebook „La mulți ani!” și a transmis următorul mesaj legat de parcursul d-lui Pigulea la formația alb-violetă:

Marcel Pigulea a împlinit 81 de ani! FC Argeș nu l-a uitat

Citește și: Nicolae Dică, pe lista FC Argeș pentru banca tehnică. Dani Coman, președinte

După absolvirea facultăţii, în 1968, s-a transferat la FC Argeş sub comanda antrenorilor Ion Bălănescu şi Eugen Mladin. A rămas şase ani la FC Argeş, unde a cunoscut satisfacţii deosebite, fiind considerat unul dintre cei mai buni fundaşi dreapta din ţară. A fost om de bază în echipa campioană din sezonul 1971/72. A adunat 143 de meciuri și două goluri în tricoul alb-violet”.

S-a născut la Albulești, în județul Mehedinți. După plecarea de la FC Argeș, el a mai evoluat la FCM Reșița, două sezoane (1974-1976). Primul meci jucat de Pigulea în Divizia A a fost în septembrie 1968 (Petrolul – FC Argeș 2-1). Ce vremuri!

A mai evoluat la Dunărea Giurgiu, Flacăra Roșie București, Metalul București și Sportul Studențesc.

Din 1976 a devenit antrenor la Chimia Rm. Vâlcea, echipă cu care a reușit promovarea în Divizia A, în anul 1978. Din 1981 a antrenat-o un an pe “Poli” Timişoara, apoi a fost numit antrenor federal cu probleme de juniori. A reuşit calificarea României U19 la turneul final UEFA 1983, din Anglia, lansând în lumea bună a fotbalului talente de renume, precum Hagi, Lăcătuş, Mihali, Stângaciu, Mateuţ, Săndoi ș.a.

A mai antrenat echipeșe Dunărea Galaţi, Gloria Buzău, Chimia Rm. Vâlcea, Progresul Bucureşti. În 1996 a antrenat echipa marocană Hassania Agadir, apoi (1998-199) a condus naţionala Algeriei.

(sursa foto: FC Argeș Pitești Facebook)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită