Web Analytics

Marcel Boloş anunță taxe mai mari pentru un milion de angajaţi

de | 19.07.2023 09:06 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Marcel Boloş anunţă că toate cheltuielile făcute de stat în primele 6 luni sunt cu 40 de miliarde de lei mai mari decât sumele strânse la buget. Primele schimbări discutate în coaliția de guvernare îi vizează pe cei care sunt acum scutiți de plata contribuției la sănătate. Angajații care acum sunt exceptați de la plata contribuției la asigurările de sănătate, de 10% din salariul brut, precum cei din construcții și industria agroalimentară – adică aproape 900.000 de români – nu ar trebui să mai beneficieze de această facilitate, spune ministrul finanțelor Marcel Boloş, într-un interviu pentru Știrile ProTV.

Citește și: Cadou de pensionare de la Romsilva: 1,8 miliarde de lei vechi pentru fostul şef de la Ocolul Aninoasa


”Nu mai putem bălti în aceste facilități fiscale, dar și în zona acestor impozite indirecte, mai ales pe consum, pentru ca mai apoi să avem problemele de fond, pe marile servicii publice. E nedrept, din această perspectivă, ca alții în locul tău să plătească această contribuție la asigurările sociale de sănătate, e un minim de decență în a asigura un sistem contributiv la asigurările de sănătate”, anunţă Marcel Boloş, ministrul Finanțelor.
În privința accizelor, planul ar fi de aducere a lor la nivel mediu european, ceea ce ar însemna creșteri de prețuri finale pentru tutun, alcool și carburanți. Și la taxa pe valoare adăugată, la TVA, discuția ar fi să rămână doar două cote – de 9%, pentru mâncare și produse farmaceutice, respectiv 19% pentru restul. Asta ar însemna eliminarea cotei reduse de 5%.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *