Web Analytics

MApN pregătește 20 de centre mobile de vaccinare anti-Covid

de | 14.04.2021 10:17 | Actualitate

Ministerul Apărării Naţionale a informat, marţi, că medicii, asistenţii medicali şi registratorii din centrele de vaccinare mobile, care urmează să fie operaţionalizate, fac parte din unităţi militare şi instituţii medicale ale MApN din Bucureşti, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Piteşti, Focşani, Timişoara, Constanţa, Galaţi, Iaşi şi Sibiu.

Cele 20 de centre mobile de vaccinare anti-COVID vor fi coordonate de Direcţia medicală a ministerului şi vor acţiona, în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile. Acestea urmează a fi stabilite de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, scrie agerpres.ro.

CITEȘTE ȘI Consiliul Județean Argeș: Tirul ATI în care au murit trei pacienți nu a fost la Pitești

Centrele mobile de vaccinare vor fi organizate fie în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale, fie, în situaţiile în care acest lucru nu este posibil, în containere medicale care vor fi asigurate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Transportul containerelor la locul de amplasare, dotarea acestora cu echipamente şi materiale necesare, precum şi transportul vaccinurilor vor fi asigurate de instituţia militară.

MApN mai aminteşte că va creşte, începând cu 16 aprilie, capacitatea de vaccinare şi va deschide progresiv fluxuri suplimentare de imunizare în funcţie de evoluţia cererilor şi de solicitările de sprijin adresate de autorităţile publice locale.

CITEȘTE ȘI Noul protocol în caz de deces al pacienților COVID, publicat în Monitorul Oficial

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii