Web Analytics
scris miercuri, 26.06.2024

Manifestație în centrul Piteștiului după calificarea României în optimi la EURO 2024

Miercuri seară, imediat după calificarea României în optimi la EURO 2024, în centrul Piteștiului, mai exact în fața marelui ecran led pe care sunt transmise meciurile de la EURO 2024, aproximativ 100 de piteșteni, unii îmbrăcați în tricourile echipei naționale sau fluturând drapele tricolore, au sărbătorit performanța echipei naționale. Reporterul nostru Gabriel Lixandru a surprins bucuria piteștenilor care au fost, chiar și de la distanță, cu sufletul alături de „tricolori”.

Manifestație în centrul Piteștiului după calificarea României în optimi la EURO 2024

Centrul Piteștiului a răsunat de scandările microbiștilor piteșteni: „România, România!”, „România, ole”, inclusiv „Argeșul, Argeșul” și „Pitești, Pitești! Să vină Gentea să ne dea bere!”. De asemenea, zeci de copii au dansat alături de această adunare ad-hoc purtând steaguri tricolore. În jurul orei 21,40, manifestanții au pornit pe Strada Mare către Prefectură scandând „România, România!”, urmând să se întoarcă pentru următoarele meciuri de la ora 22 în Piața Primăriei la ecranul led.

Citește și: 45 de ani de la cucerirea titlului de campioană a României de către FC Argeş

În această seară, România s-a calificat în optimi la EURO 2024 după 1-1 cu Slovacia. În celălalt meci al grupei Belgia – Ucraina s-a încheiat 0-0, astfel încât România se află pe primul loc al grupei.  Atât România, cât și Slovacia s-au calificat în optimile turneului european. Mii de suporteri au urmărit cu sufletul la gură meciul dintre România și Slovacia, decisiv pentru calificarea în „optimi” la Euro 2024, din fan zone-ul amplasat în Frankfurt. Aproximativ 6.000 de fani au urmărit meciul care a dus  România în fazele finale ale turneului final. Este pentru a doua oară când „tricolorii” trec de grupe la un Campionat European.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită